חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש

חומרים:12 חצילים ננסיים 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבולקופסת עגבניות קלופות (איטליה) – 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.1 בצל בינוניעלים מ-3 גבעולי טימין1 כף שמן זית1 לימון כבוש1 צ'ילי אדום טרי1 לימון טרי12 זיתים ירוקים שבורים4 גבעולי כוסברהאופן ההכנה:חוצים את החצילים ומניחים בתבנית אפייה.מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מצננים על נייר סופג.להכנת רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט.בסיר קטן מניחים כף שמן-זית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים. מוסיפים את שיני השום כתושות וממשיכים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח, הסוכר והפלפל.מבשלים כ- 25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.בקערה מניחים את הטונה.מוסיפים כ- 4 כפות רוטב עגבניות ואת הלימון הכבוש קצוץ דק, מתקנים תיבול ומוסיפים כף שמן זית טוב.הגשה:מסדרים על כל חציל חצי כף מסלט הטונה.מסדרים בצלחת הגשה ומעטרים עם מספר זיתים ירוקים שבורים וחריפים. מעטרים עם מספר עלי כוסברה ומגישים.

חומרים:
12 חצילים ננסיים
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבול
קופסת עגבניות קלופות (איטליה) – 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.
1 בצל בינוני
עלים מ-3 גבעולי טימין
1 כף שמן זית
1 לימון כבוש
1 צ'ילי אדום טרי
1 לימון טרי
12 זיתים ירוקים שבורים
4 גבעולי כוסברה

אופן ההכנה:
חוצים את החצילים ומניחים בתבנית אפייה.
מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מצננים על נייר סופג.

להכנת רוטב העגבניות:
קוצצים את בצלצלי השאלוט.
בסיר קטן מניחים כף שמן-זית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים.
מוסיפים את שיני השום כתושות וממשיכים לבשל מספר שניות.
מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ.
מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח, הסוכר והפלפל.
מבשלים כ- 25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין.
מצננים.

בקערה מניחים את הטונה.
מוסיפים כ- 4 כפות רוטב עגבניות ואת הלימון הכבוש קצוץ דק,
מתקנים תיבול ומוסיפים כף שמן זית טוב.

הגשה:
מסדרים על כל חציל חצי כף מסלט הטונה.
מסדרים בצלחת הגשה ומעטרים עם מספר זיתים ירוקים שבורים וחריפים.
מעטרים עם מספר עלי כוסברה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר