מצרכים:
1 כוס שעועית יבשה
1 כוס חומוס יבש
חצי כוס גריסי פנינה
6 ביצים קשות מקולפות
6 תפ"א קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
6 לבבות ארטישוק טרי מנוקה וחתוך לרבעים
2 בצלים גדולים קצוצים
חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
להשרות את השעועית והחומוס בקערת מים יום קודם.
בוחרים סיר גדול עם תחתית עבה ומכסה הסוגר היטב.
מטגנים בסיר את הבצל במעט שמן עד שיזהיב.
בינתיים, בקערה גדולה מערבבים את החומוס, השעועית, גריסי הפנינה, תפ"א ורבעי הארטישוק עם המלח והפלפל.
מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן.
מערבבים קלות.
מוסיפים מים עד כמעט כיסוי.
מסדרים בעדינות למעלה את הביצים הקשות.
אחרי שהמים רותחים משאירים על אש הכי נמוכה או פלטת שבת – ארוחת הצהרים למחר כבר מוכנה.