תפוחי אדמה אפויים בתנור בתוספת רוטב שמנת חמוצה ותרד

מצרכים:שקית תפו"א לאפיה ומילוי – אפויים 100 גרם צנוברים 750 גרם תרד שטוף היטב 4 כפות שמן זית 2 שיני שום קלופות ופרוסות דק 1/4 כוס מיץ לימון טרי 2 מיכלי שמנת חמוצה (500 מ"ל)מלח ים ומעט פלפל שחור אופן ההכנה:הכנת הרוטב:מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שמתחילים להצהיב (לא צריך להוסיף שמן למחבת).במחבת עמוקה או בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם.כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים, השום ומיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.

מצרכים:
שקית תפו"א לאפיה ומילוי – אפויים
100 גרם צנוברים
750 גרם תרד שטוף היטב
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 מיכלי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
מלח ים ומעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שמתחילים להצהיב (לא צריך להוסיף שמן למחבת).
במחבת עמוקה או בסיר מחממים את השמן.
מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך.
מערבבים מדי פעם.
כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים, השום ומיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר