חומרים (6 מנות):
1 כרוב גדול
2 כוסות אורז בסמטי
½ שן שום, קצוצה
3 כפות שמיר קצוץ
1 עגבנייה פרוסה, לריפוד תחתית הסיר
1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מרוקאית
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
הכנת העלים:
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח.
עוקרים את ליבת הכרוב בעזרת סכין חדה.
מכניסים את הכרוב לסיר וחולטים למשך 7 דקות ותוך כדי מפרידים את עלי הכרוב בעזרת מלקחיים.
מסננים מהמים ומניחים את העלים על גבי מגבת יבשה.
הכנת האורז:
מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את האורז כ- 3 דקות.
מוסיפים חצי שן שום קצוצה ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלבה לחום נמוך ומבשלים כ- 15 דקות.
כאשר האורז מוכן, מוסיפים שמיר קצוץ, עגבנייה מגוררת , מלח ופלפל שחור להשלמת הטעם ומערבבים.
מילוי הכרוב באורז:
ממלאים את עלי הכרוב באורז ומגלגלים בצורת אגרול.
מסדרים בסיר גדול מרופד בפרוסות עגבנייה את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות.
יוצקים עליהם מים עם רסק עגבניות.
מבשלים במשך כ- 20 דקות.
מתכון מפסטיבל "מאמא צ'רלי" ב-Olive Leaf עד 16.6.11
מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב
טל. 03-5219300