כרוב ממולא באורז ושמיר

חומרים (6 מנות):1 כרוב גדול2 כוסות אורז בסמטי½ שן שום, קצוצה3 כפות שמיר קצוץ1 עגבנייה פרוסה, לריפוד תחתית הסיר1 עגבנייה מגוררת בפומפייה3 כפות רסק עגבניות1 כפית פפריקה מרוקאיתמלח, פלפל שחור, לפי הטעם¼ כוס שמן זיתאופן ההכנה:הכנת העלים: מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. עוקרים את ליבת הכרוב בעזרת סכין חדה.מכניסים את הכרוב לסיר וחולטים למשך 7 דקות ותוך כדי מפרידים את עלי הכרוב בעזרת מלקחיים. מסננים מהמים ומניחים את העלים על גבי מגבת יבשה.הכנת האורז: מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את האורז כ- 3 דקות. מוסיפים חצי שן שום קצוצה ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלבה לחום נמוך ומבשלים כ- 15 דקות. כאשר האורז מוכן, מוסיפים שמיר קצוץ, עגבנייה מגוררת , מלח ופלפל שחור להשלמת הטעם ומערבבים.מילוי הכרוב באורז: ממלאים את עלי הכרוב באורז ומגלגלים בצורת אגרול. מסדרים בסיר גדול מרופד בפרוסות עגבנייה את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות.יוצקים עליהם מים עם רסק עגבניות. מבשלים במשך כ- 20 דקות.מתכון מפסטיבל "מאמא צ'רלי" ב-Olive Leaf עד 16.6.11מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביבטל. 03-5219300

חומרים (6 מנות):
1 כרוב גדול
2 כוסות אורז בסמטי
½ שן שום, קצוצה
3 כפות שמיר קצוץ
1 עגבנייה פרוסה, לריפוד תחתית הסיר
1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מרוקאית
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:
הכנת העלים:
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח.
עוקרים את ליבת הכרוב בעזרת סכין חדה.
מכניסים את הכרוב לסיר וחולטים למשך 7 דקות ותוך כדי מפרידים את עלי הכרוב בעזרת מלקחיים.
מסננים מהמים ומניחים את העלים על גבי מגבת יבשה.

הכנת האורז:
מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את האורז כ- 3 דקות.
מוסיפים חצי שן שום קצוצה ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלבה לחום נמוך ומבשלים כ- 15 דקות.
כאשר האורז מוכן, מוסיפים שמיר קצוץ, עגבנייה מגוררת , מלח ופלפל שחור להשלמת הטעם ומערבבים.

מילוי הכרוב באורז:
ממלאים את עלי הכרוב באורז ומגלגלים בצורת אגרול.
מסדרים בסיר גדול מרופד בפרוסות עגבנייה את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות.
יוצקים עליהם מים עם רסק עגבניות.
מבשלים במשך כ- 20 דקות.

מתכון מפסטיבל "מאמא צ'רלי" ב-Olive Leaf עד 16.6.11
מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב
טל. 03-5219300

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר