תפוחי אדמה צלויים במטבל פונדו גבינה

מצרכים ל-5 מנותלתפוחי האדמה1/2 כוס שמן זית 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 כף פפריקה מתוקה – לא חובה מלח לפי הטעם 5 תפוחי אדמה של דוד משה לטיגון ולצ'יפס לפונדו1/2 כוסות יין לבן או סיידר תפוחים 3 כפות קמח5 כוסות גבינה שוויצרית מגורדת או גרוייר או תערובת גבינות בעלות טעם חזק 2 כפות קירש או שנפס או ג'ין 1/4 כוס חלב מעט אגוד מוסקט מעט פלפל לבן אופן ההכנהתפוחי האדמהמערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור, יוצקים על קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 30-20 דקות עד שהם מזהיבים.הפונדומחממים בסיר את היין הלבן.מערבבים בצלחת את הקמח עם הגבינה המגורדת ומקררים לטמפרטורת החדר.כאשר היין מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיות חלק מתערובת הקמח והגבינה ומערבבים עד להמסה.ממיסים כך את כל תערובת הקמח והגבינה.מוסיפים את הקירש, החלב, אגוז מוסקט והפלפל הלבן.מעבירים לכלי פונדו להגשה.אפשר להשתמש בחלב (מחומם) בהתאם לצורך אם הפונדו מסמיך יתר על המידה.טובלים את תפוחי האדמה בפונדו ונהנים!

מצרכים ל-5 מנות
לתפוחי האדמה
1/2 כוס שמן זית
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף פפריקה מתוקה – לא חובה
מלח לפי הטעם
5 תפוחי אדמה של דוד משה לטיגון ולצ'יפס

לפונדו
1/2 כוסות יין לבן או סיידר תפוחים
3 כפות קמח
5 כוסות גבינה שוויצרית מגורדת או גרוייר או תערובת גבינות בעלות טעם חזק
2 כפות קירש או שנפס או ג'ין
1/4 כוס חלב
מעט אגוד מוסקט
מעט פלפל לבן

אופן ההכנה
תפוחי האדמה
מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור, יוצקים על קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 30-20 דקות עד שהם מזהיבים.

הפונדו
מחממים בסיר את היין הלבן.

מערבבים בצלחת את הקמח עם הגבינה המגורדת ומקררים לטמפרטורת החדר.

כאשר היין מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיות חלק מתערובת הקמח והגבינה ומערבבים עד להמסה.
ממיסים כך את כל תערובת הקמח והגבינה.

מוסיפים את הקירש, החלב, אגוז מוסקט והפלפל הלבן.

מעבירים לכלי פונדו להגשה.

אפשר להשתמש בחלב (מחומם) בהתאם לצורך אם הפונדו מסמיך יתר על המידה.

טובלים את תפוחי האדמה בפונדו ונהנים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר