ירקות ממולאים באורז בשר וצנוברים ברוטב טלה וירקות שורש

חומרים:1 כוס אורז300 גרם בשר טלה טחון2 עגבניות מגורדות1 בצל מגורד3 שיני שוםחופן עלי פטרוזיליהמלח ופלפל בהרת2 קישואים2 פלפלים2 עגבניות2 תפוחי אדמה חומרים לרוטב:2 בצלים בינוניים פרוסים1 גזר חתוך לרצועות1 קולורבי רצועות¼ כרוב רצועות½ כוס חומוס מושרה 24 שעות1 כוס ציר טלה2 כוסות מיםאופן ההכנה:הכנת הירקות: יש לרוקן את הירקות מתוכן (קישואים, פלפלים, עגבניות ותפו"א), לתבל בשמן זית מלח ופלפל ולהניח בצד. הכנת האורז: נכניס את כל המרכיבים (אורז, בשר טלה טחון, עגבניות, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל) לקערה ונערבב היטב. נכניס את הקערה למקרר ונשהה למשך שעתיים עד להתחברות הטעמים. ניתן להוסיף גם ½ 1 כפות צנוברים.הכנת הרוטב: נטגן בסיר בינוני את הבצל ושאר הירקות בשמן זית במשך כ-2 דקות. נוסיף את ציר הטלה וחצי כוס מים עד שנגיע לרתיחה, ואז נתבל במלח ופלפל. הכנת המנה: נמלא את הירקות במילוי שהכנו כשלושת רבעי גובה, ונסדר על הרוטב שהכנו. נכסה את הירקות הממולאים בשאר הנוזלים.עם צלחת ברוחב הסיר (כשהצלחת נכנסת לתוך הסיר), נכסה את הירקות עד שיגיעו לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונבשל במשך כ-40 דקות. לקראת סוף הבישול נטעם ונשפר טעם.אם יש הרבה נוזלים נגביר מעט את האש לצמצום. חשוב להגיש כשהרוטב סמיך ועסיסי."כרמים", מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"שטל. 08-8505859

חומרים:
1 כוס אורז
300 גרם בשר טלה טחון
2 עגבניות מגורדות
1 בצל מגורד
3 שיני שום
חופן עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל בהרת
2 קישואים
2 פלפלים
2 עגבניות
2 תפוחי אדמה

חומרים לרוטב:
2 בצלים בינוניים פרוסים
1 גזר חתוך לרצועות
1 קולורבי רצועות
¼ כרוב רצועות
½ כוס חומוס מושרה 24 שעות
1 כוס ציר טלה
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
הכנת הירקות:
יש לרוקן את הירקות מתוכן (קישואים, פלפלים, עגבניות ותפו"א), לתבל בשמן זית מלח ופלפל ולהניח בצד.

הכנת האורז:
נכניס את כל המרכיבים (אורז, בשר טלה טחון, עגבניות, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל) לקערה ונערבב היטב.
נכניס את הקערה למקרר ונשהה למשך שעתיים עד להתחברות הטעמים.
ניתן להוסיף גם ½ 1 כפות צנוברים.

הכנת הרוטב:
נטגן בסיר בינוני את הבצל ושאר הירקות בשמן זית במשך כ-2 דקות.
נוסיף את ציר הטלה וחצי כוס מים עד שנגיע לרתיחה, ואז נתבל במלח ופלפל.

הכנת המנה:
נמלא את הירקות במילוי שהכנו כשלושת רבעי גובה, ונסדר על הרוטב שהכנו.
נכסה את הירקות הממולאים בשאר הנוזלים.
עם צלחת ברוחב הסיר (כשהצלחת נכנסת לתוך הסיר), נכסה את הירקות עד שיגיעו לרתיחה.
ננמיך את הלהבה ונבשל במשך כ-40 דקות.
לקראת סוף הבישול נטעם ונשפר טעם.
אם יש הרבה נוזלים נגביר מעט את האש לצמצום.
חשוב להגיש כשהרוטב סמיך ועסיסי.

"כרמים", מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש
טל. 08-8505859

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר