בטטות אפויות במלית חמד, רוקפור ופרמזן

המתיקות של הבטטה מחמיאה לטעמי הגבינות הפיקנטיות. מנה צבעונית ומתאימה לארוחה קלה

המתיקות של הבטטה מחמיאה לטעמי הגבינות הפיקנטיות. מנה צבעונית ומתאימה לארוחה קלה.

חומרים ל-6 מנות:
6 בטטות עבות
1 ק"ג מלח גס למצע
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם גבינת רוקפור "תנובה" מפוררת
1 שקית (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס" פרוסה לרצועות אורך בעובי 1/2 ס"מ
1/2 צרור גבעולי עירית
50 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור ברדיד אלומיניום.
מפזרים בתבנית מלח גס בשכבה אחידה ומניחים עליו בטטות. 
אופים כשעה או עד שהבטטות רכות (אפשר לבדוק בנעיצת קיסם או סכין).
מוציאים את הבטטות ומשאירים את התנור פועל.
מניחים את הבטטות החמות על צלחות, חותכים חריץ לכל האורך ומרחיבים מעט בעזרת הסכין.
מניחים בחריצים חמאה, גבינת רוקפור, פרוסות גבינת חמד וגבעולי עירית.
מפזרים מעל גבינת פרמזן ופלפל שחור ומזלפים שמן זית.
אופים 4-3 דקות עד שהגבינה מזהיבה מעט ומגישים מייד.

צילום דניאל לילה, סגנון תמונה עמית פרבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר