חומרים:
4 פטריות מלך היער חתוכות לחצי
4 כפות שמן זית לצליית הפטריות
4 כפות שמן זית לתיבול הפטריות
2 כפות חומץ בלסמי
½ כפית סילן (דבש תמרים)
מלח ים, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
אופן ההכנה:
אופן הכנת הפטריות:
מתבלים את הפטריות במעט מלח פלפל שחור גרוס ושמן זית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 8 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב.
הכנת המנה:
כשהפטריות בתנור מכניסים לקערה שמן זית, חומץ בלסמי, דבש, מעט מלח ופלפל.
מערבבים היטב עד התמזגות הטעמים.
בוזקים מעל הפטריות כאשר הן עדיין חמות.
מגישים בטמפרטורת החדר.
פסטיבל פטריות בשיתוף חוות השמפיניון 3-17/6 – מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב – הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300
צילום ארן חן