חומרים:
6 בצלים סגולים בינוניים
150 גרם חמאה צהובה
1 כפית מלח גס – מלח הים האדום של "מלח הארץ"
מעט פלפל שחור טרי
חופן תימין טרי
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מסירים מהבצלים את הקליפה וקוטמים את הקצה התחתון שלהם על מנת ליצור בסיס שטוח ויציב.
בעזרת סכין חדה, חותכים איקס (X) בחלקו העליון של כל בצל.
מכניסים לתוך ה-X של כל בצל חמאה ותימין.
מפזרים מעל הכול מלח גס, פלפל שחור ושמן זית.
מניחים את הבצלים בתבנית וצולים במשך כשעה בתנור.
המלצות השפית עמית דהאן:
לאחר שמוציאים מהתנור, אפשר לצקת כף סילאן מעל לכל בצל.
מתאים כתוספת לבשר ירקות ודגים.
צילום כפיר חרבי