מיני קיש זוגי מקמח מלא

מיני קיש זוגי מקמח מלא בשילוב פתיתי שיפון וספירלת ירקות צלוייםהירקות חתוכים במנדולינה וצלויים מעט בתנור לפני האפייה. ניתן להכין בצמד תבניות אישיות או בתבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס"מ להגשה מרכזית. להגשה בארוחה זוגית ובאירוח משפחתי. חומרים לבצק הקיש:1/2 כוס פתיתי שיפון מלאים כמו של "רפאל'ס"75 גרם קמח מלא75 גרם קמח לבן1 כפית מלח1 ביצה100 גרם חמאה קרהלירקות הצלויים:1 חציל דק פרוס לפרוסות דקות1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות דקות1 גזר פרוס דק1 קישוא פרוס דק1 זוקיני פרוס דקצרור רוזמרין1 כף שמן זית1/2 כפית מלח גס1/2 כפית פלפל שחור גרוסלמילוי:1/2 קופסה גבינת ריקוטה50 גרם גבינת קשקבל מגוררת1 ביצה1 שן שום כתושה1/2 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח.מעבדים עד לקבלת בצק פירורי.מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.מקמחים משטח עבודה, מעבירים את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ"מ. מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, ומעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות. מסדרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים בתנור כ- 15 דקות עד להזהבה קלה, ומניחים בצד.הכנת המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות.מסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית. כדאי לגוון בסדר הירקות, לקבלת קיש צבעוני. מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון.מעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות, עד שהקיש מזהיב. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

מיני קיש זוגי מקמח מלא בשילוב פתיתי שיפון וספירלת ירקות צלויים
הירקות חתוכים במנדולינה וצלויים מעט בתנור לפני האפייה. ניתן להכין בצמד תבניות אישיות או בתבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס"מ להגשה מרכזית. להגשה בארוחה זוגית ובאירוח משפחתי.

חומרים לבצק הקיש:

1/2 כוס פתיתי שיפון מלאים כמו של "רפאל'ס"
75 גרם קמח מלא
75 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
1 ביצה
100 גרם חמאה קרה

לירקות הצלויים:
1 חציל דק פרוס לפרוסות דקות
1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות דקות
1 גזר פרוס דק
1 קישוא פרוס דק
1 זוקיני פרוס דק
צרור רוזמרין
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

למילוי:
1/2 קופסה גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:

שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח.
מעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.
מקמחים משטח עבודה, מעבירים את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ"מ.
מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, ומעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.
חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות. מסדרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית.
צולים בתנור כ- 15 דקות עד להזהבה קלה, ומניחים בצד.

הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות.
מסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית.
כדאי לגוון בסדר הירקות, לקבלת קיש צבעוני.
מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון.
מעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות, עד שהקיש מזהיב.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר