עוגיות לינזר אוהבות

אפייה: כ-18 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15 דקותחומרים:380 גרם (2+2/3 כוסות) קמח לבן בהיר כמו זה של הטחנות הגדולות של א"י1/2 כפית קינמון טחון1/4 כפית אגוז מוסקט240 גרם חמאה, רכה140 גרם (2/3 כוס) סוכר115 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק – אפשר לטחון במעבד מזון או לקנות טחון1 כוס ריבה אדומה, ללא גרעיניםאבקת סוכר לקישוטאופן ההכנה:בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים.מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר בוו גיטרה, במהירות בינונית, כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים לתערובת.מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח והתבלינים. בעזרת מרית או כף מוודאים שהבצק מעורבב היטב, ושלא נותר קמח בתחתית הקערה.מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעצבים למלבן. עוטפים היטב ומקררים כשעה, או עד 4-3 ימים, עד שהבצק יציב ונוקשה.מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מעבדים חלק אחד בזמן שהשאר במקרר.מניחים על משטח מקומח, מקמחים קלות מלמעלה, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.קורצים עוגיות בעזרת חותכן בצורת לב.קורצים "חלון" בצורת לב קטן או עיגול במרכז מחצית מהעוגיות.מניחים את העוגיות על התבניות המרופדות, משאירים מרווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.אופים את העוגיות כ-15 דקות או עד שמקבלות גוון זהוב בהיר.מקררים היטב את העוגיות.בזמן שהעוגיות נאפות מכינים את המילוי:מחממים את הריבה בסיר קטן כמעט לרתיחה, על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מצמצמים את הריבה ומסמיכים אותה מעט, כ-5 דקות. מקררים.כשהעוגיות מתקררות, מנפים אבקת סוכר מעל העוגיות שבמרכזן ה"חלון".הופכים את העוגיות השלמות ומורחים על כל עוגייה כ-1/2 כפית ריבה. מניחים על הריבה את העוגייה עם "החלון". בעזרת שקית זילוף קטנה, ממלאים את "החלון" בעוד ריבה.מאחסנים את העוגיות בין דפי נייר פרגמנט בקופסה אטומה.למידע נוסף ולמתכונים

אפייה: כ-18 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15 דקות

חומרים:
380 גרם (2+2/3 כוסות) קמח לבן בהיר כמו זה של הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
240 גרם חמאה, רכה
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
115 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק – אפשר לטחון במעבד מזון או לקנות טחון
1 כוס ריבה אדומה, ללא גרעינים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים.
מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר בוו גיטרה, במהירות בינונית, כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים לתערובת.
מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח והתבלינים.
בעזרת מרית או כף מוודאים שהבצק מעורבב היטב, ושלא נותר קמח בתחתית הקערה.
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעצבים למלבן.
עוטפים היטב ומקררים כשעה, או עד 4-3 ימים, עד שהבצק יציב ונוקשה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מעבדים חלק אחד בזמן שהשאר במקרר.
מניחים על משטח מקומח, מקמחים קלות מלמעלה, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
קורצים עוגיות בעזרת חותכן בצורת לב.
קורצים "חלון" בצורת לב קטן או עיגול במרכז מחצית מהעוגיות.
מניחים את העוגיות על התבניות המרופדות, משאירים מרווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אופים את העוגיות כ-15 דקות או עד שמקבלות גוון זהוב בהיר.
מקררים היטב את העוגיות.

בזמן שהעוגיות נאפות מכינים את המילוי:
מחממים את הריבה בסיר קטן כמעט לרתיחה, על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
מצמצמים את הריבה ומסמיכים אותה מעט, כ-5 דקות. מקררים.
כשהעוגיות מתקררות, מנפים אבקת סוכר מעל העוגיות שבמרכזן ה"חלון".
הופכים את העוגיות השלמות ומורחים על כל עוגייה כ-1/2 כפית ריבה.
מניחים על הריבה את העוגייה עם "החלון".
בעזרת שקית זילוף קטנה, ממלאים את "החלון" בעוד ריבה.
מאחסנים את העוגיות בין דפי נייר פרגמנט בקופסה אטומה.

למידע נוסף ולמתכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר