רכיבים ל – 4 אנשים
חבילת בצק בטטה של "טבעול"
ביצה טרופה
2 פטריות פורטבלה
2 ענפי טימין
4 שיני שום
רבע כוס שמן זית
100 גרם בצל לבן פרוס
50 גרם סוכר
4 כפות קרם פרש
חופן עלי ארגולה
מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מרדדים את בצק הבטטה וחותכים למלבנים שווים בגודל 18X22 ס"מ.
2. חותכים 4 רצועות (2 רצועות אורך ו – 2 רצועות רוחב) על מנת ליצור מסגרת למלבן הבצק.
3. מדביקים את הרצועות כמסגרת למלבן הבצק על ידי מריחת ביצה טרופה בין השכבות.
4. אופים לפי ההוראות על גבי האריזה (ממולץ לאפות לאחר הכנת המלית).
5. מסדרים את פיטריות הפורטבלה בתבנית, מפזרים ענפי טימין, שום פרוס דק, מלח ופלפל שחור ומזליפים מעל הכל מעט שמן זית.
6. מחממים בתנור למשך 7 דקות בחום 160 מעלות.
7. לאחר שהפיטריות התקררו יש לפרוס אותן לרצועות בעובי ½ ס"מ.
8. בשמן הזית ממיסים את הסוכר, מוסיפים בצל לבן פרוס ומבשלים למשך שעה (הבצל צריך להיות רך ושחום).
9. סלט עלי ארגולה – לתבל את חופן עלי הארגולה במעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
הרכבת המנה
על מלבן הבצק יש להניח את הבצל "קונפי" ומעליו את רצועות הפורטבלה, לפזר באופן שווה ארבע כפות קרם פרש ועליהן להניח את סלט עלי הארגולה.