מתכון ביתי להכנת חלה

המצרכים15 גרם מלח30 גרם שמרים לחים (לשים לב אם משתמשים בשמריםרגילים ולא לחים, יש לערבב אותם בקערה מספר דקותעם המים, והסוכר ולהתסיס אותם כ- 5 דקות40 גרם מרגרינה40 גרם סוכר1 ק"ג קמח לבן580 סמ"ק מיםלזיגוג: ביצה, אם רוצים פרג או סומסוםאופן ההכנהלשים את כל החומרים לבצק הומוגני.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו עד שהוא משומן מכל צדדיו.מכסים ומניחים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו כ-1.5 שעות במקום חמים, כ-40 מעלות צלזיוס.מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.כל חצי קולעים לחלה ע"י חילוקו לשלוש רצועות וקליעתן בצורת צמה זו בזו. קליעת חלותמניחים את החלות בתבנית אפיה שטוחה ומשומנת,מניחים להן לתפוח ללא כיסויעד שיכפילו את נפחן כ-45 דקות עד שעה וחצי.טורפים את הביצה ומורחים את פני החלות. ניתן גם לפזר פרג או סומסום.אופים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות.

המצרכים
15 גרם מלח
30 גרם שמרים לחים (לשים לב אם משתמשים בשמרים
רגילים ולא לחים, יש לערבב אותם בקערה מספר דקות
עם המים, והסוכר ולהתסיס אותם כ- 5 דקות
40 גרם מרגרינה
40 גרם סוכר
1 ק"ג קמח לבן
580 סמ"ק מים

לזיגוג: ביצה, אם רוצים פרג או סומסום

אופן ההכנה
לשים את כל החומרים לבצק הומוגני.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו עד שהוא משומן מכל צדדיו.

מכסים ומניחים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו כ-1.5 שעות במקום חמים, כ-40 מעלות צלזיוס.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

כל חצי קולעים לחלה ע"י חילוקו לשלוש רצועות וקליעתן בצורת צמה זו בזו. קליעת חלות

מניחים את החלות בתבנית אפיה שטוחה ומשומנת,מניחים להן לתפוח ללא כיסוי

עד שיכפילו את נפחן כ-45 דקות עד שעה וחצי.

טורפים את הביצה ומורחים את פני החלות. ניתן גם לפזר פרג או סומסום.

אופים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר