המצרכים
15 גרם מלח
30 גרם שמרים לחים (לשים לב אם משתמשים בשמרים
רגילים ולא לחים, יש לערבב אותם בקערה מספר דקות
עם המים, והסוכר ולהתסיס אותם כ- 5 דקות
40 גרם מרגרינה
40 גרם סוכר
1 ק"ג קמח לבן
580 סמ"ק מים
לזיגוג: ביצה, אם רוצים פרג או סומסום
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים לבצק הומוגני.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו עד שהוא משומן מכל צדדיו.
מכסים ומניחים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו כ-1.5 שעות במקום חמים, כ-40 מעלות צלזיוס.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
כל חצי קולעים לחלה ע"י חילוקו לשלוש רצועות וקליעתן בצורת צמה זו בזו. קליעת חלות
מניחים את החלות בתבנית אפיה שטוחה ומשומנת,מניחים להן לתפוח ללא כיסוי
עד שיכפילו את נפחן כ-45 דקות עד שעה וחצי.
טורפים את הביצה ומורחים את פני החלות. ניתן גם לפזר פרג או סומסום.
אופים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות.