מצרכים:
2 פיתות תימניות עבות וגדולות
4 כפות שמן זית + שמן להברשת הפיתות
מלח ופלפל שחור
1/3 1 כוסות גבינות מוצרלה, מגוררת
1 בצל סגול קטן, חתוך לטבעות
2 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום קטן ו– 1 פלפל ירוק קטן, חתוכים לטבעות דקות
¾ כוס קישוא קטן, לא קלוף, פרוס לעיגולים
4 פטריות, פרוסות
1 כפית אורגנו מיובש
1 כף דבש
1 כוס עגבניות מרוסקות, משומרות
3 כפות עלי ריחן, קצוצים
6 כפות גבינת קשקבל, מגוררת
אופן ההכנה:
חוצים את הפיתות לעיגולים. מסדרים אותן על תבנית שטוחה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מברישים בשמן זית.
בוזקים על הפיתות מלח ופלפל.
מחממים תנור ל– 180 מעלות צלזיוס (חום בינוני גבוה), וקולים את הפיתות 5 דקות.
שמים על הפיתות מחצית מהמוצרלה, ואופים עוד דקה עד שתימס.
מחממים את שמן הזית, ומקפיצים בו את הבצל והשום עד שיתרככו (כ– 3 דקות).
מוסיפים את הפלפלים, הקישואים, הפטריות, האורגנו, מלח ופלפל וכף דבש.
מאדים תוך ערבוב 4 דקות.
מוסיפים את המוצרלה הנותרת, ועורמים על עיגולי הפיתה.
יוצקים את העגבניות המרוסקות, ומוסיפים ריחן וקשקבל.
אופים בתנור חם או בגריל 5 דקות.