חצ'אפורי גבינה – מאפה גרוזיני יהודי מסורתי

חומרים ל- 10 יחידות:לבצק:1 ק"ג קמח1/2 ליטר מים קרים3 ביצים50 מ"ל שמן חמניות1 כף שטוחה מלח1 כף סוכר1 כף חומץ לבן1 כף וודקהשמן חמניותלמלית:400 גרם גבינה בולגרית300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת300 גרם גבינה צפתית4 ביצים100 גרם חמאה מומסתאופן ההכנה:הבצק: מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.המלית: משרים את הגבינות הצפתית והבולגרית במים למשך שעה, כדי למתן את המליחות.מסננים ומעבירים לחיתול בד, סוחטים את הגבינות היטב מעודפי הנוזלים.מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים גבינת מוצרלה, ביצים וחמאה ומערבבים היטב.מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומסדרים על תבנית גדולה.מכסים במגבת לחה ומניחים לחצי שעה לפחות.מחממים תנור ל-200-230 מעלות.מרדדים את הכדורים לעלים דקים ככל האפשר.יוצקים עליהם מעט שמן חמניות ומפזרים קצת קמח.מחלקים המלית ל-10 מנות שוות, ומניחים במרכז כל עלה.אוספים את שולי הבצק לכדור שבמרכזו נותר פתח.אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם.

חומרים ל- 10 יחידות:
לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 ליטר מים קרים
3 ביצים
50 מ"ל שמן חמניות
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
1 כף חומץ לבן
1 כף וודקה
שמן חמניות

למלית:
400 גרם גבינה בולגרית
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
300 גרם גבינה צפתית
4 ביצים
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:
הבצק:
מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד.
מכסים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

המלית:
משרים את הגבינות הצפתית והבולגרית במים למשך שעה, כדי למתן את המליחות.
מסננים ומעבירים לחיתול בד, סוחטים את הגבינות היטב מעודפי הנוזלים.
מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים גבינת מוצרלה, ביצים וחמאה ומערבבים היטב.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומסדרים על תבנית גדולה.
מכסים במגבת לחה ומניחים לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל-200-230 מעלות.
מרדדים את הכדורים לעלים דקים ככל האפשר.
יוצקים עליהם מעט שמן חמניות ומפזרים קצת קמח.
מחלקים המלית ל-10 מנות שוות, ומניחים במרכז כל עלה.
אוספים את שולי הבצק לכדור שבמרכזו נותר פתח.
אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר