מאפה טופו, עגבניות ופיטריות ברוטב איולי בזיליקום

מנה אחת – תבנית אלומיניום עגולה בגודל בינוניהמרכיבים לרוטב איולי 3 חלמון ביצה10 גרם חרדל דיז'ון 10 גרם חומץ מיץ לימון טריכף סוכר מלח ופלפל לפי הטעם 30 גרם בזיליקום 150 גרם שמן זית המרכיבים למילוי3 עגבניות בגודל בינוני בצל אחד בינוני 2 שיני שום קצוצות כרישה אחת 150 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסותממרח גבינת טופו (גבינת סויה) 20 גרם עלי ראשד שמן זית בצק עלים 1 ביצה אופן ההכנה רוטב איולימכניסים את כל המרכיבים, למעבד מזון, כאשר את שמן הזית מוסיפים לאט, עד לקבלת תערובת אחידה. כך במשך כ- 3 דקות. מילוי1. חותכים את הבצל והכרישה לקוביות קטנות ומקפיצים במחבת כ-3 דקות, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות דק, ולבסוף מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות.2. מקפיצים הכל ביחד עד לקבלת צבע זהוב, ומעבירים למסננת. 3. לאחר קירור של כחצי שעה, מוסיפים את גבינת הטופו, מלח ופלפל שחור גרוס.4. חולטים את העגבניות במים רותחים כ-10 שניות, מעבירים מיד למי קרח ומקלפים אותן. חותכים את העגבניות המקולפות לרבעים ומוציאים את הפנים.5. משרים את מה רצועות העגבניות המקולפות במרינאדה של שמן זית, מלח ופלפל למספר דקות, ומסדרים בצורת פרח בתבנית משומנת.6. מעל העגבניות יוצקים את תערובת הבצל, הכרישה וגבינת הטופו, ומכסים בשכבת בצק עלים החתוך בצורת התבנית. מעול בצק העלים מורחים מעט ביצה טרופה.7. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות.8. לאחר האפייה, הופכים את המנה על צלחת הגשה, מקשטים בעלי ראשד ויוצקים מעל את רוטב האיולי.

מנה אחת – תבנית אלומיניום עגולה בגודל בינוני

המרכיבים לרוטב איולי
3 חלמון ביצה
10 גרם חרדל דיז'ון 10 גרם חומץ
מיץ לימון טרי
כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
30 גרם בזיליקום
150 גרם שמן זית


המרכיבים למילוי
3 עגבניות בגודל בינוני
בצל אחד בינוני
2 שיני שום קצוצות
כרישה אחת
150 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
ממרח גבינת טופו (גבינת סויה)
20 גרם עלי ראשד
שמן זית
בצק עלים
1 ביצה

אופן ההכנה

רוטב איולי
מכניסים את כל המרכיבים, למעבד מזון, כאשר את שמן הזית מוסיפים לאט, עד לקבלת תערובת אחידה. כך במשך כ- 3 דקות.


מילוי
1. חותכים את הבצל והכרישה לקוביות קטנות ומקפיצים במחבת כ-3 דקות, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות דק, ולבסוף מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות.

2. מקפיצים הכל ביחד עד לקבלת צבע זהוב, ומעבירים למסננת.

3. לאחר קירור של כחצי שעה, מוסיפים את גבינת הטופו, מלח ופלפל שחור גרוס.

4. חולטים את העגבניות במים רותחים כ-10 שניות, מעבירים מיד למי קרח ומקלפים אותן. חותכים את העגבניות המקולפות לרבעים ומוציאים את הפנים.

5. משרים את מה רצועות העגבניות המקולפות במרינאדה של שמן זית, מלח ופלפל למספר דקות, ומסדרים בצורת פרח בתבנית משומנת.

6. מעל העגבניות יוצקים את תערובת הבצל, הכרישה וגבינת הטופו, ומכסים בשכבת בצק עלים החתוך בצורת התבנית. מעול בצק העלים מורחים מעט ביצה טרופה.

7. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

8. לאחר האפייה, הופכים את המנה על צלחת הגשה, מקשטים בעלי ראשד ויוצקים מעל את רוטב האיולי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר