אוזני המן מקמח מלא

חומרים ל- 25 עוגיות אזני המן200 גרם חמאה, בטמפ' החדרחצי כוס סוכר1 כפית תמצית ונילקמצוץ מלח2 חלמוניםרבע כוס חלב2 וחצי כוסות קמח מלא של אסםחצי כוס שומשוםלמלית1 חפיסה ממרח תמרים1 כפית קינמון1 כוס אגוזי מלך קצוציםלקישוט:אבקת סוכראופן ההכנהמיקסר עם וו לישה מערבלים חמאה עם סוכר, וניל ומלח 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חלמונים ומעבדים קצרות. מוסיפים את הקמח והשומשום ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד וקטיפתי למגע (אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף של חלב). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר. מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושומרים בצד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה דק בעובי 3 מ"מ. קורצים את הבצק לעיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית וצובטים את הבצק לצורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-8 – 10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (אבל עדיין בהירות). מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

חומרים ל- 25 עוגיות אזני המן
200 גרם חמאה, בטמפ' החדר
חצי כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
2 חלמונים
רבע כוס חלב
2 וחצי כוסות קמח מלא של אסם
חצי כוס שומשום

למלית
1 חפיסה ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה
מיקסר עם וו לישה מערבלים חמאה עם סוכר, וניל ומלח 2 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים חלמונים ומעבדים קצרות.

מוסיפים את הקמח והשומשום ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד וקטיפתי למגע (אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף של חלב).

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.

מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושומרים בצד.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה דק בעובי 3 מ"מ.

קורצים את הבצק לעיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית וצובטים את הבצק לצורת אוזן המן.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-8 – 10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (אבל עדיין בהירות).

מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר