סופגניות חלביות על בסיס בצק גבינה

להכנת 15 סופגניות:המצרכים: 7– 6.5 כוסות קמח מנופהחצי כוס סוכר4 ביצים1 חבילה גבינת טוב טעםכוס חלב הומוגני 3% של טרה – קרחצי כוס שמנת מתוקה 32% של טרה – קרה2 חבילות שימריתמעט מלח100 גר חמאה של טרה – מומסת2 כפות שרי ברנדי2 פקקים של תמצית וונילשמן לטיגוןמילויאבקת סוכראופן ההכנה:• מערבבים במיקסר את הביצים, הקמח והסוכר למשך כ– 2 דקות.• מוסיפים את שאר החומרים פרט לחלב, שמנת מתוקה והמלח, מערבבים למשך 3 דקות נוספות.• מוסיפים את החלב והשמנת מתוקה בהדרגה, את המלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד, אלסטי וחלק.• מרדדים את הבצק לעובי של כ– 1.5 ס"מ וקורצים בעזרת כוס עיגולים.• מניחים את העיגולים בתבנית משומנת במעט חמאה, ומכסים אותם במגבת למשך חצי שעה (עד שיתפחו).• מחממים בסיר רחב את השמן לטיגון, לחום של 180 מעלות, ומטגנים את כדורי הבצק עד להזהבה משני הצדדים (כ– 3 דקות לכל צד), מוציאים מהשמן לנייר מגבת ומזריקים את המילוי, ומפזרים אבקת סוכר.רעיונות למילוי:1. יוגורט טרה בטעמים (דיאט, רגיל)2. לבניה מעורבבת עם ריבה, דבש, מייפל וכו'…….3. שמנת מתוקה 32% מוקצפת ומעורבבת עם שוקולד, קינמוןהמלצת השף:1. במקום מזרק אפשר להשתמש בשק זילוף וצנתר חלק2. ניתן להכין את הסופגניות מספר שעות לפני הגשתן3. אפשר להכין את הסופגניות בסגנון מלוח, ובמקום גבינת טוב טעם מוסיפים גבינת קרם שמנת טרה 5% בטעם פלפל שחור גרוס/זיתים, והופכים גם את המילוי למלוח.הצעת הגשה:להגיש את הסופגניות לצד שמנת חמוצה של טרה.

להכנת 15 סופגניות:

המצרכים:
7– 6.5 כוסות קמח מנופה
חצי כוס סוכר
4 ביצים
1 חבילה גבינת טוב טעם
כוס חלב הומוגני 3% של טרה – קר
חצי כוס שמנת מתוקה 32% של טרה – קרה
2 חבילות שימרית
מעט מלח
100 גר חמאה של טרה – מומסת
2 כפות שרי ברנדי
2 פקקים של תמצית ווניל
שמן לטיגון
מילוי
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
• מערבבים במיקסר את הביצים, הקמח והסוכר למשך כ– 2 דקות.
• מוסיפים את שאר החומרים פרט לחלב, שמנת מתוקה והמלח, מערבבים למשך 3 דקות נוספות.
• מוסיפים את החלב והשמנת מתוקה בהדרגה, את המלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד, אלסטי וחלק.
• מרדדים את הבצק לעובי של כ– 1.5 ס"מ וקורצים בעזרת כוס עיגולים.
• מניחים את העיגולים בתבנית משומנת במעט חמאה, ומכסים אותם במגבת למשך חצי שעה (עד שיתפחו).
• מחממים בסיר רחב את השמן לטיגון, לחום של 180 מעלות, ומטגנים את כדורי הבצק עד להזהבה משני הצדדים (כ– 3 דקות לכל צד),
מוציאים מהשמן לנייר מגבת ומזריקים את המילוי, ומפזרים אבקת סוכר.

רעיונות למילוי:
1. יוגורט טרה בטעמים (דיאט, רגיל)
2. לבניה מעורבבת עם ריבה, דבש, מייפל וכו'…….
3. שמנת מתוקה 32% מוקצפת ומעורבבת עם שוקולד, קינמון

המלצת השף:
1. במקום מזרק אפשר להשתמש בשק זילוף וצנתר חלק
2. ניתן להכין את הסופגניות מספר שעות לפני הגשתן
3. אפשר להכין את הסופגניות בסגנון מלוח, ובמקום גבינת טוב טעם מוסיפים גבינת קרם שמנת טרה 5% בטעם פלפל שחור גרוס/זיתים, והופכים גם את המילוי למלוח.

הצעת הגשה:
להגיש את הסופגניות לצד שמנת חמוצה של טרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר