בושה גבינה ואגס בקרמל

זמן הכנה: כשעהמתכון לשתי מנותחומרים:4 קוביות בצק עלים, 5 ס"מ על 5 ס"מביצה רבע כפית קנמון או חוואיג' לקפה, טחון דק2 כפות גבינה לבנה 9%2 כפות טוב טעםכפית גרדת לימון או גרדת תפוזאגס חצוי ומבושל ביין אדום ותבליניםרוטב קרמל או רוטב מייפלאופן ההכנה:מניחים כל 2 ריבועי בצק אחד על השני, וחותכים ריבוע קטן יותר בבצק העליון. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.מורחים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.מערבבים בקערה את הגבינות, הקינמון וגרדת הלימון.לאחר שהבושה (בצק עלים מוכן) זהוב, מוציאים מהתנור.מסירים את הריבוע הפנימי שחתכנו.מזלפים או מניחים את תערובת הגבינות בצד אחד של הבושה, ובצד הנגדי מניחים חצי אגס ביין. יוצקים על כל המנה רוטב קרמל ומגישים מייד.אופן הכנת אגסים ביין:חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים בעזרת כף פריזייאן את הליבה.מניחים את האגסים בסיר ומכסים אותם ביין אדום, כף סוכר וכפית תערובת תבלינים חומים (הל, קינמון, ציפורן).מערבבים קלות ומבשלים על להבה נמוכה כ- 45 דקות (מדי פעם ניתן להפוך את חצאי האגסים). המלצת השף:להוסיף נענע קצוצה לתערובת הגבינות.ניתן לשנות את האגס ביין בשזיפים מקורמלים.אופן הכנת קרמל:ממיסים במחבת טפלון (על אש נמוכה) 2 כפות סוכר, ומערבבים תמידית עם כף עץ.לאחר שהסוכר נמס מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב עד שהסוכר שהתגבש נמס לחלוטין, והקרמל מגיע לרמת סמיכות שאנו רוצים.מקררים היטב.אין לנסות לטעום בשום פנים ואופן את הקרמל בזמן התהליך, אלא רק בתום התהליך ולאחר שהוא קר לחלוטין.

זמן הכנה: כשעה
מתכון לשתי מנות

חומרים:
4 קוביות בצק עלים, 5 ס"מ על 5 ס"מ
ביצה
רבע כפית קנמון או חוואיג' לקפה, טחון דק
2 כפות גבינה לבנה 9%
2 כפות טוב טעם
כפית גרדת לימון או גרדת תפוז
אגס חצוי ומבושל ביין אדום ותבלינים
רוטב קרמל או רוטב מייפל

אופן ההכנה:
מניחים כל 2 ריבועי בצק אחד על השני, וחותכים ריבוע קטן יותר בבצק העליון. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
מורחים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.
מערבבים בקערה את הגבינות, הקינמון וגרדת הלימון.
לאחר שהבושה (בצק עלים מוכן) זהוב, מוציאים מהתנור.
מסירים את הריבוע הפנימי שחתכנו.
מזלפים או מניחים את תערובת הגבינות בצד אחד של הבושה, ובצד הנגדי מניחים חצי אגס ביין.
יוצקים על כל המנה רוטב קרמל ומגישים מייד.

אופן הכנת אגסים ביין:
חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים בעזרת כף פריזייאן את הליבה.
מניחים את האגסים בסיר ומכסים אותם ביין אדום, כף סוכר וכפית תערובת תבלינים חומים (הל, קינמון, ציפורן).
מערבבים קלות ומבשלים על להבה נמוכה כ- 45 דקות (מדי פעם ניתן להפוך את חצאי האגסים).

המלצת השף:
להוסיף נענע קצוצה לתערובת הגבינות.
ניתן לשנות את האגס ביין בשזיפים מקורמלים.

אופן הכנת קרמל:
ממיסים במחבת טפלון (על אש נמוכה) 2 כפות סוכר, ומערבבים תמידית עם כף עץ.
לאחר שהסוכר נמס מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב עד שהסוכר שהתגבש נמס לחלוטין, והקרמל מגיע לרמת סמיכות שאנו רוצים.
מקררים היטב.
אין לנסות לטעום בשום פנים ואופן את הקרמל בזמן התהליך, אלא רק בתום התהליך ולאחר שהוא קר לחלוטין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר