אוזני המן במלית פרג

חומרים לבצק: 3 כוסות קמח1 כפית אבקת אפייה1/2 כוס סוכר200 גר' חמאה2 חלמונים1/3 כוס מיץ תפוזים1 כפית מיץ לימון1 כפית גרידת תפוזחומרים למלית פרג:200 גר' פרג טחון50 גר' חמאה1/2 כוס סוכרגרידת לימוןכף דבש1 כוס חלבחומרים לזיגוג:2 חלבונים 1/2 כוס סוכראופן הכנת הבצק:שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת אפייה, חמאה וסוכר.מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט, עד שמתקבל כדור בצק חלק.מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח.עוטפים בניילון נצמד.שומרים במקרר כחצי שעה.אופן הכנת המלית:שמים את כל החומרים בסיר.מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כ– 10 דקות, עד שמתקבלת עיסה אחידה והנוזלים נספגו בפרג.מורידים מהאש ומצננים.אופן הכנת אוזני ההמן:מחממים את התנור לחום בינוני.מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ.קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב, ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.הכנת הזיגוג:שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים.שמים בצלחת נפרדת את הסוכר.טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר.אפייה:מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה.אופים עד להשחמה כ- 30 דקות.

חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז

חומרים למלית פרג:
200 גר' פרג טחון
50 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
כף דבש
1 כוס חלב

חומרים לזיגוג:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר

אופן הכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת אפייה, חמאה וסוכר.
מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח.
עוטפים בניילון נצמד.
שומרים במקרר כחצי שעה.

אופן הכנת המלית:
שמים את כל החומרים בסיר.
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כ– 10 דקות, עד שמתקבלת עיסה אחידה והנוזלים נספגו בפרג.
מורידים מהאש ומצננים.

אופן הכנת אוזני ההמן:
מחממים את התנור לחום בינוני.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.
שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.
מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב,
ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.

הכנת הזיגוג:
שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים.
שמים בצלחת נפרדת את הסוכר.
טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר.

אפייה:
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה.
אופים עד להשחמה כ- 30 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר