סופגניות מיוחדות לאלרגיים לגלוטן

החומרים הדרושים ל-30 סופגניות75 גרם שמריםרבע כוס מים פושרים1 כפית סוכר1 קילו קמח משופר לעוגות ועוגיות "אורנים"100 גרם מרגרינהאחת וחצי כוסות מיץ תפוזים טריחצי כוס סוכר2 שקיות סוכר וניל3 ביציםקורט מלח1 ליטר שמן – לטיגון300 גרם ריבת תות / ריבת חלב- למילויאבקת סוכר – לפיזור על הסופגניותאופן ההכנה1. מחממים תנור בחום של 40 מעלות למשך 10 דקות ומכבים.2.משהים את השמרים בכוס עם המים וכפית הסוכר למשך כרבע שעה, עד שהשמרים נמסים ונוצרת מעין תסיסה.3. מכניסים לקערה את כל החומרים (יחד עם השמרים) ומאחדים בתנועות לישה עד לקבלת בצק אחיד (הבצק אמור לצאת דביק מעט).*ניתן ללוש את החומרים במערבל במהירות נמוכה, בעזרת וו לישה.4.מכסים את הקערה במגבת ומכניסים לתנור המעט חמים למשך שעה וחצי לתפיחה.5.לאחר כשעה וחצי מרפדים שתי רשתות בנייר אלומיניום משומן.מוציאים את הקערה וצרים כדורים בקוטר 4- 5 ס"מ. מניחים את הכדורים על הרשתות ברווחים של 3-4 ס"מ אחד מהשני, ומכניסים לתנור לתפיחה נוספת למשך 40 דקות.*בכדי להקל עלינו את המלאכה, מומלץ להכין בצד צלחת עם מעט קמח ללא גלוטן, ולקמח את הידיים בשעה שצרים עיגולים מהבצק.6.מחממים שמן עמוק לטיגון בחום גבוהה, כשהשמן חם מאד ולפני שמטגנים את הסופגניות מנמיכים את הלהבה. בכדי לא לפגוע בצורתן, מומלץ לגזור את נייר האלומיניום מסביב לסופגניה, להרים מהקצוות את פיסת נייר האלומיניום שעליו מונחת הסופגניה, להפוך אותו מעל סיר השמן, ולהשליך את הסופגניה לשמן מבלי לגעת בה. מטגנים את הסופגניות עד שהן תופחות ומקבלות גוון זהוב- שחום. הופכים אותן בעזרת כף מחוררת ומזהיבים את הצד השני.7.מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג, מצננים מעט, מזריקים לתוכן ריבה, , וזורים מעליהן אבקת סוכר.*אם אין לכם צורך בכמות גדולה של סופגניות, אפשר כמובן להכין רק מחצית מכמות הבצק.אפשרות נוספת היא, להקפיאן מיד לאחר שהצטננו, בעודן טריות מאד, להפשיר לכמה דקות, ולחמם במיקרוגל בשעת הצורך.מומלץ להכין את הסופגניות זמן קצר לפני ההגשה.כאשר הסופגניות מתקררות, רצוי לחממן במיקרוגל לפני ההגשה.

החומרים הדרושים ל-30 סופגניות
75 גרם שמרים
רבע כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 קילו קמח משופר לעוגות ועוגיות "אורנים"
100 גרם מרגרינה
אחת וחצי כוסות מיץ תפוזים טרי
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
קורט מלח

1 ליטר שמן – לטיגון
300 גרם ריבת תות / ריבת חלב- למילוי
אבקת סוכר – לפיזור על הסופגניות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור בחום של 40 מעלות למשך 10 דקות ומכבים.

2.משהים את השמרים בכוס עם המים וכפית הסוכר למשך כרבע שעה, עד שהשמרים נמסים ונוצרת מעין תסיסה.

3. מכניסים לקערה את כל החומרים (יחד עם השמרים) ומאחדים בתנועות לישה עד לקבלת בצק אחיד (הבצק אמור לצאת דביק מעט).
*ניתן ללוש את החומרים במערבל במהירות נמוכה, בעזרת וו לישה.

4.מכסים את הקערה במגבת ומכניסים לתנור המעט חמים למשך שעה וחצי לתפיחה.

5.לאחר כשעה וחצי מרפדים שתי רשתות בנייר אלומיניום משומן.
מוציאים את הקערה וצרים כדורים בקוטר 4- 5 ס"מ. מניחים את הכדורים על הרשתות ברווחים של 3-4 ס"מ אחד מהשני, ומכניסים לתנור לתפיחה נוספת למשך 40 דקות.
*בכדי להקל עלינו את המלאכה, מומלץ להכין בצד צלחת עם מעט קמח ללא גלוטן, ולקמח את הידיים בשעה שצרים עיגולים מהבצק.

6.מחממים שמן עמוק לטיגון בחום גבוהה, כשהשמן חם מאד ולפני שמטגנים את הסופגניות מנמיכים את הלהבה.
בכדי לא לפגוע בצורתן, מומלץ לגזור את נייר האלומיניום מסביב לסופגניה, להרים מהקצוות את פיסת נייר האלומיניום שעליו מונחת הסופגניה, להפוך אותו מעל סיר השמן, ולהשליך את הסופגניה לשמן מבלי לגעת בה. מטגנים את הסופגניות עד שהן תופחות ומקבלות גוון זהוב- שחום. הופכים אותן בעזרת כף מחוררת ומזהיבים את הצד השני.

7.מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג, מצננים מעט, מזריקים לתוכן ריבה, , וזורים מעליהן אבקת סוכר.

*אם אין לכם צורך בכמות גדולה של סופגניות, אפשר כמובן להכין רק מחצית מכמות הבצק.

אפשרות נוספת היא, להקפיאן מיד לאחר שהצטננו, בעודן טריות מאד, להפשיר לכמה דקות, ולחמם במיקרוגל בשעת הצורך.

מומלץ להכין את הסופגניות זמן קצר לפני ההגשה.
כאשר הסופגניות מתקררות, רצוי לחממן במיקרוגל לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר