עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים

עוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה. הבצק מכיל יוגורט, שתורם לטעם וגם לפריכות

המתכון מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת "על השולחן"

עוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה. הבצק מכיל יוגורט, שתורם לטעם וגם לפריכות.

חומרים ל-80 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
2 כפות יוגורט 3%

אופן ההכנה:
מערבלים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס”מ.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי 1/2 ס”מ בסכין חד.
מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוון:
עוגיות מצופות:
מוציאים את הגלילים מהמקפיא.
טורפים חלבון עם קורט מלח.
מברישים את הגלילים בחלבון.
מגלגלים בשומשום, פרג טחון או סומאק ופורסים לעיגולים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר