עוגיות שכבות רוזמרי

עוגיות מורכבות מ-3-4 שכבות של בצק פריך מיוחד, ממולאות בממרח רוזמרי.עוגיות אלו מוכנות בטכניקת אפיה חדשנית ומעניינת: אפייה של כל שכבה בנפרד, קירור, אפיה בגב התבנית ומילוי חם של ממרח נחלבה, קירור בטמרטורת  החדר, וחיתוך בסכין שיניים ארוך.חומרים לבצק פריך:195 גרם חמאה חתוכה לקוביות100 גרם סוכר1 ביצה מספר 1390 גרם קמח – 3 כוסות7 גרם אבקת אפייהקורט וניליןאופן ההכנה:במיקסר עם "וו גיטרה" מערבבים את החמאה והסוכר עד שמתאחדים.מוסיפים את הביצה ומחצית מכמות החומרים היבשים.מוסיפים את יתרת החומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק נתפס.מקררים 1/2 שעה במקרר.אופן רידוד הבצק: מרדדים את הבצק למידות של תבנית אפיה 42 על 38 –  דק ככל שניתן: בין 5 – 3 מ"מ.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים לעובי מינימלי של 3 מ"מ.מקמחים את גב תבנית האפייה. משטחים את הבצק הפריך מעל.פוחסים עם כפות הידיים ומחוררים עם מזלג. אופים את שלושת הבצקים ב-190 מעלות כ-12 דקות.מילוי השכבות:250 גרם ממרח רוזמרי.מחממים במיקרוגל כ-1/2 1 דקות עד שהממרח נוזלי ונוח לעבודה.מניחים בצק אחד – מעליו שופכים חלק מן הממרח רוזמרי. מורחים את ממרח הרוזמרי כך שמכסים את כל שטח הפנים של הבצק, וחוזרים על פעולה זו עוד פעמיים.מניחים בצד כשעה עד שכל השכבות יתפסו.חותכים לקוביות עם סכין שיניים ארוך. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.או חותכים ומאחסנים בכלי אטום. אורך חיי המדף של העוגייה שלושה שבועות.

עוגיות מורכבות מ-3-4 שכבות של בצק פריך מיוחד, ממולאות בממרח רוזמרי.
עוגיות אלו מוכנות בטכניקת אפיה חדשנית ומעניינת: אפייה של כל שכבה בנפרד, קירור, אפיה בגב התבנית ומילוי חם של ממרח נחלבה, קירור בטמרטורת  החדר, וחיתוך בסכין שיניים ארוך.

חומרים לבצק פריך:
195 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
1 ביצה מספר 1
390 גרם קמח – 3 כוסות
7 גרם אבקת אפייה
קורט ונילין

אופן ההכנה:
במיקסר עם "וו גיטרה" מערבבים את החמאה והסוכר עד שמתאחדים.
מוסיפים את הביצה ומחצית מכמות החומרים היבשים.
מוסיפים את יתרת החומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק נתפס.
מקררים 1/2 שעה במקרר.

אופן רידוד הבצק:
מרדדים את הבצק למידות של תבנית אפיה 42 על 38 –  דק ככל שניתן: בין 5 – 3 מ"מ.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים לעובי מינימלי של 3 מ"מ.
מקמחים את גב תבנית האפייה.
משטחים את הבצק הפריך מעל.
פוחסים עם כפות הידיים ומחוררים עם מזלג.
אופים את שלושת הבצקים ב-190 מעלות כ-12 דקות.

מילוי השכבות:
250 גרם ממרח רוזמרי.
מחממים במיקרוגל כ-1/2 1 דקות עד שהממרח נוזלי ונוח לעבודה.
מניחים בצק אחד – מעליו שופכים חלק מן הממרח רוזמרי.
מורחים את ממרח הרוזמרי כך שמכסים את כל שטח הפנים של הבצק, וחוזרים על פעולה זו עוד פעמיים.
מניחים בצד כשעה עד שכל השכבות יתפסו.
חותכים לקוביות עם סכין שיניים ארוך.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
או חותכים ומאחסנים בכלי אטום. אורך חיי המדף של העוגייה שלושה שבועות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר