נשנושים

חומרים: 300 גרם קמח200 גרם חמאה או מרגרינה 200 גרם יוגורמה של מחלבת בית יצחק1 כפית מלח1 ביצהשומשום (לפזר מעל)אופן ההכנה:לערבב יחדיו את הקמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים.להוסיף את היוגורמה ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.להמשיך ללוש עד לקבלת כדור בצק. לקחת את כדור הבצק להשטיחו מעט ולעטוף בניילון, להכניס למקרר למשך שעה לפחות.  לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.על משטח מקומח, יש לרדד את הבצק עד לקבלת בצק דק מאוד (בערך בגובה של 1/4 ס"מ).לחלק את הבצק למרובעים או משולשים (חותך פיצה מתאים).להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.להבריש את הבצק עם ביצה ולפזר שומשום מעל.להכניס לתנור ולאפות כ- 10-5 דקות עד שהבצק מתחיל לתפוח.מורידים את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב מלא.  לצנן על רשת עד לקירור.

חומרים:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם יוגורמה של מחלבת בית יצחק
1 כפית מלח
1 ביצה
שומשום (לפזר מעל)

אופן ההכנה:
לערבב יחדיו את הקמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים.
להוסיף את היוגורמה ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
להמשיך ללוש עד לקבלת כדור בצק.
לקחת את כדור הבצק להשטיחו מעט ולעטוף בניילון,
להכניס למקרר למשך שעה לפחות. 
לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
על משטח מקומח, יש לרדד את הבצק עד לקבלת בצק דק מאוד (בערך בגובה של 1/4 ס"מ).
לחלק את הבצק למרובעים או משולשים (חותך פיצה מתאים).
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להבריש את הבצק עם ביצה ולפזר שומשום מעל.
להכניס לתנור ולאפות כ- 10-5 דקות עד שהבצק מתחיל לתפוח.
מורידים את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב מלא. 
לצנן על רשת עד לקירור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר