קלצונה עם סימפוניה מעושנת וחציל קלוי

חומרים לכ- 8 יחידות:1/2 ק"ג קמח25 גרם שמרים1/2 כפית סוכר1 כפית מלח3 כפות שמן זית1.5 כוסות מים למלית:2 יח' גבינת סימפוניה מעושנת1 סלט חצילים קלויים של אחלהאופן ההכנה:לקערה של המיקסר מוסיפים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומלח.מתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים מים אט אט עד לקבלת בצק לח ואלסטי (יכול להיות שלא נצטרך את כל כמות המים). מניחים לנוח כ-20 דקות.בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המלית.קורצים מהבצק כ- 8 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ. מניחים מעט מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק לצורת חצי סהר. מקפלים את הקצוות היטב ומהדקים (על מנת שהמלית לא תצא בזמן האפייה).מורחים במעט שמן זית ומפזרים שומשום, קצח וזרעי חמניות.אופים בתנור חם (180 מעלות) כ-15 דקות ומגישים.

חומרים לכ- 8 יחידות:
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים

למלית:
2 יח' גבינת סימפוניה מעושנת
1 סלט חצילים קלויים של אחלה

אופן ההכנה:
לקערה של המיקסר מוסיפים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומלח.
מתחילים לערבל במהירות נמוכה.
מוסיפים מים אט אט עד לקבלת בצק לח ואלסטי (יכול להיות שלא נצטרך את כל כמות המים).
מניחים לנוח כ-20 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המלית.
קורצים מהבצק כ- 8 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ. מניחים מעט מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק לצורת חצי סהר. מקפלים את הקצוות היטב ומהדקים (על מנת שהמלית לא תצא בזמן האפייה).
מורחים במעט שמן זית ומפזרים שומשום, קצח וזרעי חמניות.
אופים בתנור חם (180 מעלות) כ-15 דקות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר