טארט גבינות אספרגוס ושעועית ירוקה על בצק עלים

מצרכים לטארט:500 גרם בצק עלים קר1חלמון ביצה עם מעט מים40 גרם חמאהמילוי:1 חבילת אספרגוס מקולף וחלוט במים חמים 300 גרם שעועית ירוקה טרייה חלוטה במים חמים200 גרם אפונה ירוקה250 גרם ריקוטה 1 גביע של קרם פרשמלח פלפל לבןאגוז מוסקטאופן ההכנה:מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק.חותכים את שולי המלבן כמו מסגרת, לרצועה של 1.5 ס"מ.מעבירים את מלבן הבצק החתוך לתבנית (לקבלת מסגרת עם שוליים).מורחים את שולי המלבן במעט מהחלבון הטרוף ומדביקים את רצועת הבצק. מחוררים את כל הבצק במזלג. ממיסים את החמאה ומורחים במברשת את כל הבצק.בקערה מערבבים את הריקוטה והקרם פרש עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.מורחים שכבה בעובי של 1.5 ס"מ על הבצק.מעל מסדרים את האספרגוס, השעועית והאפונה ירוקה.מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך חצי שעה. חותכים לריבועים ומגישים חם או קר. ניתן להגיש עם קרם פרש או שמנת חמוצה.מסעדת Luciana – לוצ'נהעמק רפאים 27, המושבה הגרמנית, ירושלים, טל.02-5630111

מצרכים לטארט:
500 גרם בצק עלים קר
1חלמון ביצה עם מעט מים
40 גרם חמאה
מילוי:
1 חבילת אספרגוס מקולף וחלוט במים חמים
300 גרם שעועית ירוקה טרייה חלוטה במים חמים
200 גרם אפונה ירוקה
250 גרם ריקוטה
1 גביע של קרם פרש
מלח פלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק.
חותכים את שולי המלבן כמו מסגרת, לרצועה של 1.5 ס"מ.
מעבירים את מלבן הבצק החתוך לתבנית (לקבלת מסגרת עם שוליים).
מורחים את שולי המלבן במעט מהחלבון הטרוף ומדביקים את רצועת הבצק. מחוררים את כל הבצק במזלג.
ממיסים את החמאה ומורחים במברשת את כל הבצק.
בקערה מערבבים את הריקוטה והקרם פרש עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מורחים שכבה בעובי של 1.5 ס"מ על הבצק.
מעל מסדרים את האספרגוס, השעועית והאפונה ירוקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך חצי שעה.
חותכים לריבועים ומגישים חם או קר.
ניתן להגיש עם קרם פרש או שמנת חמוצה.

מסעדת Luciana – לוצ'נה
עמק רפאים 27, המושבה הגרמנית, ירושלים, טל.02-5630111

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר