מאפה אנטיפסטי

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מרכיבים לבצק שמרים:500 גר' קמח3/4 כוס חלב50 גר' חמאה רכה30 גר' שמרים טריים3 כפות סוכר2 ביציםמעט מלחרכיבים למילוי האנטיפסטי:100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי – אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות 130 גר' קוביות גסות של בטטה – אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות40 גר' גבינה צהובה מגורדת10 גר' שומשוםאופן ההכנה: מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית, עד קבלת בצק במרקם חלק.מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת, מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ.מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה. בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה. מכניסים לתבנית אפיה. מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל.ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה. אופים כ- 40 דקות בחום של 140 מעלות.מתוך קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ

רכיבים לבצק שמרים:
500 גר' קמח
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה רכה
30 גר' שמרים טריים
3 כפות סוכר
2 ביצים
מעט מלח

רכיבים למילוי האנטיפסטי:
100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי – אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
130 גר' קוביות גסות של בטטה – אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
40 גר' גבינה צהובה מגורדת
10 גר' שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית, עד קבלת בצק במרקם חלק.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת,
מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. 
מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ.
מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה.
בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה.
מכניסים לתבנית אפיה.
מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח,
מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל.
ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה.
אופים כ- 40 דקות בחום של 140 מעלות.

מתוך קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר