מאפה כבד עוף ופירות יבשים

מרכיבים ל-9 יחידות:למילוי:300 גרם כבדים3-2 תאנים מיובשות, קצוצות4 משמשים מיובשים, קצוציםכף צימוקים כהיםכף אגוזי מלך, קלויים וקצוציםמלח ופלפל5 יחידות עלי נענע קצוציםעלים מענף תימין אחד3 כפות יין פורט או יין אדום מתוק3 יחידות עלי פילו¼ כוס שמן זיתלרוטב תאנים:5 תאנים מיובשות ½ בקבוק יין אדום יבש 3 כפות סוכרמקל קינמון3 כפות חומץ בלסמיאופן ההכנה:צולים את הכבד בתנור או בגריל עד דרגת צלייה מדיום (נא למחצה).מעבירים לקערה, מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים, מלח ופלפל לפי הטעם, נענע ותימין. מוסיפים את היין ומערבבים בזהירות, מבלי למעוך את הכבדים.מניחים את עלי הפילו על משטח חלק ומברישים בשמן זית. מחלקים כל דף ל-3 (כך שנוצרות 9 רצועות בצק). מניחים על קצה כל רצועה ככף וחצי מילוי.מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים, וכורכים לריבועים. מברישים במעט שמן זית.מניחים על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה.הכנת הרוטב:מניחים את התאנים בסיר קטן, כאשר אחת מהן פתוחה (התאנה הפתוחה מפזרת את גרגיריה ויוצרת טקסטורה נפלאה). מוסיפים יין, סוכר, מקל קינמון ובלסמי.מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-12 דקות. הכמות צריכה להצטמצם בכשליש.הגשה:מניחים 2 מאפים בצלחת הגשה ויוצקים מעל רוטב.המתכון מתוך ספרו של השף סהר רפאל, "המטבח של סהר", בהוצאת "קוראים"

מרכיבים ל-9 יחידות:
למילוי:
300 גרם כבדים
3-2 תאנים מיובשות, קצוצות
4 משמשים מיובשים, קצוצים
כף צימוקים כהים
כף אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
מלח ופלפל
5 יחידות עלי נענע קצוצים
עלים מענף תימין אחד
3 כפות יין פורט או יין אדום מתוק

3 יחידות עלי פילו
¼ כוס שמן זית

לרוטב תאנים:
5 תאנים מיובשות
½ בקבוק יין אדום יבש
3 כפות סוכר
מקל קינמון
3 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
צולים את הכבד בתנור או בגריל עד דרגת צלייה מדיום (נא למחצה).
מעבירים לקערה, מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים, מלח ופלפל לפי הטעם, נענע ותימין.
מוסיפים את היין ומערבבים בזהירות, מבלי למעוך את הכבדים.
מניחים את עלי הפילו על משטח חלק ומברישים בשמן זית.
מחלקים כל דף ל-3 (כך שנוצרות 9 רצועות בצק).
מניחים על קצה כל רצועה ככף וחצי מילוי.
מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים, וכורכים לריבועים.
מברישים במעט שמן זית.
מניחים על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה.

הכנת הרוטב:
מניחים את התאנים בסיר קטן, כאשר אחת מהן פתוחה (התאנה הפתוחה מפזרת את גרגיריה ויוצרת טקסטורה נפלאה).
מוסיפים יין, סוכר, מקל קינמון ובלסמי.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-12 דקות. הכמות צריכה להצטמצם בכשליש.

הגשה:
מניחים 2 מאפים בצלחת הגשה ויוצקים מעל רוטב.

המתכון מתוך ספרו של השף סהר רפאל, "המטבח של סהר", בהוצאת "קוראים"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר