סופגנייה לא מטוגנת

חומרים:4 כוסות קמח חיטה מלאה מנופה (אפשר גם קמח כוסמין)2/3 קוביה (40 גרם) שמרים טריים 200 מ"ל יוגורט1 כוס מים פושרים עם כמה טיפות מיץ לימון ½ כוס סוכר חום או שליש כוס סירופ אגבה100 גרם חמאה מומסת ½ כוס רסק תפוחים 1 ביצה½ כפית מלח½ כפית גרידת לימוןאופן ההכנה:להמיס את השמרים בחצי כוס מהנוזלים + כפית מהסוכר, עד שנוצרת תסיסה. לערבב בקערה גדולה 2 כוסות מהקמח, את שאר הנוזלים ואת שאר חומרי הבצק.שימו לב: על החומרים להיות בערך בטמפרטורת החדר כדי שהשמרים יעבדו. להוסיף את תמיסת השמרים ולערבב היטב. להוסיף בהדרגה את שאר הקמח.ללוש עד קבלת מרקם חלק ואחיד – על הבצק להיות מעט דביק. אם לא, יש להוסיף עוד מים חמימים. להניח לבצק לתפוח במקום חמים במשך 40 דקות. ללוש את הבצק במשך כשלוש דקות ולהניח שוב לתפיחה במשך 40 דקות.לחמם את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).לנרפד תבנית בנייר אפייה או לשמן תבנית שקעים – אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, למרות שהשמן תורם לתחושת הסופגנייה. לשמן היטב את הידיים וליצור בעדינות את כדורי הסופגנייה. להניח את הכדורים בתבנית האפייה, ולאפות במשך כ-20 דקות. מדי פעם מומלץ לבדוק האם הסופגניות מוכנות.לסיום להזריק ריבה טבעית ולפזר סוכר חום טחון מלמעלה.מומלץ לאכול כמה שיותר טרי. אפרת נבון-כהן היא נטורופתית מ'מכללת השף'www.hashef.co.il, 1700-700-690

חומרים:
4 כוסות קמח חיטה מלאה מנופה (אפשר גם קמח כוסמין)
2/3 קוביה (40 גרם) שמרים טריים
200 מ"ל יוגורט
1 כוס מים פושרים עם כמה טיפות מיץ לימון
½ כוס סוכר חום או שליש כוס סירופ אגבה
100 גרם חמאה מומסת
½ כוס רסק תפוחים
1 ביצה
½ כפית מלח
½ כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
להמיס את השמרים בחצי כוס מהנוזלים + כפית מהסוכר, עד שנוצרת תסיסה.
לערבב בקערה גדולה 2 כוסות מהקמח, את שאר הנוזלים ואת שאר חומרי הבצק.
שימו לב: על החומרים להיות בערך בטמפרטורת החדר כדי שהשמרים יעבדו.
להוסיף את תמיסת השמרים ולערבב היטב.
להוסיף בהדרגה את שאר הקמח.
ללוש עד קבלת מרקם חלק ואחיד – על הבצק להיות מעט דביק. אם לא, יש להוסיף עוד מים חמימים.
להניח לבצק לתפוח במקום חמים במשך 40 דקות.
ללוש את הבצק במשך כשלוש דקות ולהניח שוב לתפיחה במשך 40 דקות.
לחמם את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
לנרפד תבנית בנייר אפייה או לשמן תבנית שקעים – אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, למרות שהשמן תורם לתחושת הסופגנייה. לשמן היטב את הידיים וליצור בעדינות את כדורי הסופגנייה.
להניח את הכדורים בתבנית האפייה, ולאפות במשך כ-20 דקות.
מדי פעם מומלץ לבדוק האם הסופגניות מוכנות.
לסיום להזריק ריבה טבעית ולפזר סוכר חום טחון מלמעלה.
מומלץ לאכול כמה שיותר טרי.

אפרת נבון-כהן היא נטורופתית מ'מכללת השף'
www.hashef.co.il, 1700-700-690

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר