סופגניות מיני

חומרים לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):½4 כוסות קמח לבן (630 גר')1 שקית שמרית (50 גרם)1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)½ כוס סוכר לבן (100 גר')4 ביצים מס' 21 כף תמצית וניל3 כפות ברנדי/רום1 כפית מלח¼ כוס שמן (50 גר')¼ כוס מים (60 גר')שמן לטיגון עמוקלמילוי:ריבת תות איכותית, ריבת חלב, ממרח שוקולדלקישוט:אבקת סוכר, ממרח שוקולד, פונדנטטיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.אופן ההכנה:שמים במערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק – וזה בסדר.מכסים ומשהים שעה במקרר.מחלקים ומכדררים את הבצק ל-35 חתיכות בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים על מגש משומן .מתפיחים לפחות שעה.מחממים שמן בסיר (לפחות 3 ס"מ עומק).מרימים את הסופגניה בעזרת כף שטוחה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן החם (180°C).מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה.מניחים את הסופגניות על גבי נייר סופג.מזריקים מיד את המילוי ומפזרים אבקת סוכר.טיפ:טמפרטורת שמן נכונה לטיגון: לאחר חימום השמן מכניסים כף עץ לשמן, אם יש בועות קטנות סביב כף העץ – השמן מוכן לטיגון.

חומרים לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):
½4 כוסות קמח לבן (630 גר')
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
½ כוס סוכר לבן (100 גר')
4 ביצים מס' 2
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי/רום
1 כפית מלח
¼ כוס שמן (50 גר')
¼ כוס מים (60 גר')
שמן לטיגון עמוק

למילוי:
ריבת תות איכותית, ריבת חלב, ממרח שוקולד

לקישוט:
אבקת סוכר, ממרח שוקולד, פונדנט

טיפ להזרקת ריבה:
ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.

אופן ההכנה:
שמים במערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
מוסיפים את השמן והמים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק – וזה בסדר.
מכסים ומשהים שעה במקרר.
מחלקים ומכדררים את הבצק ל-35 חתיכות בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים על מגש משומן .
מתפיחים לפחות שעה.
מחממים שמן בסיר (לפחות 3 ס"מ עומק).
מרימים את הסופגניה בעזרת כף שטוחה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן החם (180°C).
מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה.
מניחים את הסופגניות על גבי נייר סופג.
מזריקים מיד את המילוי ומפזרים אבקת סוכר.

טיפ:
טמפרטורת שמן נכונה לטיגון: לאחר חימום השמן מכניסים כף עץ לשמן, אם יש בועות קטנות סביב כף העץ – השמן מוכן לטיגון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר