סופגניות אפויות מופחתות שומן, במלית ריבה

מרכיבים:1/2 קילו קמח1/2 כוס סוכר50 גר' שמרים טריים200 מיל' חלב פושר1 ביצה2 שקיות סוכר וניל100 גר' חמאהקליפת לימון מגורדת1/4 כפית מלח1/4 כפית קינמוןמעט שמןאופן ההכנה:מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד. משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח. מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור. מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה.אופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.לקרר מעט את הסופגניות, לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.שמרית גולדברג היא שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז

מרכיבים:
1/2 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
50 גר' שמרים טריים
200 מיל' חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
100 גר' חמאה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
מעט שמן

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח.
לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח.
ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים.
יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה,
סוגרים ומגלגלים לכדור.
מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה.
אופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
לקרר מעט את הסופגניות, לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.

שמרית גולדברג היא שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר