צ'ורוס – סופגניה דרום אמריקאית

חומרים ל- 4 אנשים: מים: 1 ליטר מינרליםקמח: 1.5 ק"גאבקת אפייה: 1 שקיתסוכר: 4 כפות [בערך]מלח: כפיתשמן קנולה: 1.5 ליטראופן ההכנה: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים.לאחר הניפוי נותנים לקמח המעורבב עם אבקת האפייה צורה של הר געש.בנפרד מעלים על להבה את המים והמלח בתוך סיר.כאשר המים חמים שופכים את המים המלוחים לתוך מרכז הר הגעש. לשים כ-10 דקות בידיים נקיות.כאשר הבצק במרקם עדין וללא גושים יוצקים או מזלפים בשק זילוף עם צנטר – כוכב בגודל בינוני- גדול [1.5 ס"מ].בנפרד יוצקים את השמן לתוך מחבת רחבה ומניחים על להבה.כאשר השמן רותח, זולפים את הבצק דרך הפיה בצורה מעגלית ובזהירות רבה.את הזליפה מתחילים ממרכז המחבת בצורה מעגלית כלפי חוץ.כאשר הבצק זהוב – הופכים ומטגנים עוד מספר שניות.מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.בעזרת מספריים חותכים את ה"ספירלה" לחתיכות באורך הרצוי [מומלץ כ-10 ס"מ].מעבירים את הצ'ורוס לכלי עם סוכר ומעט קינמון, ומגלגלים עד לציפוי מלא.מומלץ להגיש עם ריבת חלב.

חומרים ל- 4 אנשים:
מים: 1 ליטר מינרלים
קמח: 1.5 ק"ג
אבקת אפייה: 1 שקית
סוכר: 4 כפות [בערך]
מלח: כפית
שמן קנולה: 1.5 ליטר

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים.
לאחר הניפוי נותנים לקמח המעורבב עם אבקת האפייה צורה של הר געש.
בנפרד מעלים על להבה את המים והמלח בתוך סיר.
כאשר המים חמים שופכים את המים המלוחים לתוך מרכז הר הגעש. 
לשים כ-10 דקות בידיים נקיות.
כאשר הבצק במרקם עדין וללא גושים יוצקים או מזלפים בשק זילוף עם צנטר – כוכב בגודל בינוני- גדול [1.5 ס"מ].
בנפרד יוצקים את השמן לתוך מחבת רחבה ומניחים על להבה.
כאשר השמן רותח, זולפים את הבצק דרך הפיה בצורה מעגלית ובזהירות רבה.
את הזליפה מתחילים ממרכז המחבת בצורה מעגלית כלפי חוץ.
כאשר הבצק זהוב – הופכים ומטגנים עוד מספר שניות.
מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
בעזרת מספריים חותכים את ה"ספירלה" לחתיכות באורך הרצוי [מומלץ כ-10 ס"מ].
מעבירים את הצ'ורוס לכלי עם סוכר ומעט קינמון, ומגלגלים עד לציפוי מלא.
מומלץ להגיש עם ריבת חלב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר