סופגניות מקמח מלא

חומרים:2 כוסות קמח מלא (חיטה ו/או שעורה)25 גרם שמרים טריים או יבשים רבע כוס חלב פושר (לגרסה טבעונית או מטעמי כשרות: ניתן להשתמש בחלב סויה)חצי כוס מים פושריםרבע כוס סוכר דמררה סוגת שמינית כוס דבשרבע כוס שמן 1 ביצה טרופהחצי כפית קינמון ריבת פרי טובה אבקת סוכר תבנית שקעים אופן ההכנה:המיסו את השמרים בקערה קטנה עם החלב ועם חצי כפית מהסוכר, והניחו בצד עד התחלת תסיסה.  נפו כוס מהקמח לתוך קערה גדולה והוסיפו לו את המים, הסוכר, הדבש, השמן, הביצה והתבלינים. הוסיפו תערובת השמרים וערבבו היטב.נפו פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. הניחו לו לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק נעשה אוורירי. מכיוון שמדובר בקמח מלא, לא תראו תפיחה כפולה כבקמח לבן. חממו תנור ל- 170 מעלות ושמנו בחמאה תבנית שקעים. מלאו את השקעים בכדורי בצק ואפו בין 15-20 דקות עד הסופגניות זהובות ורכות ולא בצקיות מדי. הזריקו ריבה לסופגניות בעודן חמות והגישו עם אבקת סוכר.

חומרים:
2 כוסות קמח מלא (חיטה ו/או שעורה)
25 גרם שמרים טריים או יבשים
רבע כוס חלב פושר (לגרסה טבעונית או מטעמי כשרות: ניתן להשתמש בחלב סויה)
חצי כוס מים פושרים
רבע כוס סוכר דמררה סוגת
שמינית כוס דבש
רבע כוס שמן
1 ביצה טרופה
חצי כפית קינמון
ריבת פרי טובה
אבקת סוכר
תבנית שקעים

אופן ההכנה:
המיסו את השמרים בקערה קטנה עם החלב ועם חצי כפית מהסוכר, והניחו בצד עד התחלת תסיסה. 
נפו כוס מהקמח לתוך קערה גדולה והוסיפו לו את המים, הסוכר, הדבש, השמן, הביצה והתבלינים. 
הוסיפו תערובת השמרים וערבבו היטב.
נפו פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. הניחו לו לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק נעשה אוורירי. מכיוון שמדובר בקמח מלא, לא תראו תפיחה כפולה כבקמח לבן.
חממו תנור ל- 170 מעלות ושמנו בחמאה תבנית שקעים.
מלאו את השקעים בכדורי בצק ואפו בין 15-20 דקות עד הסופגניות זהובות ורכות ולא בצקיות מדי.
הזריקו ריבה לסופגניות בעודן חמות והגישו עם אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר