סופגניות אפויות עם קמח מלא במילוי קרם קפוצ'ינו או קרם הדרים

חומרים ל- 24 סופגניות:5 כפות שמן קנולה עץ הזית 'מועשר'¼1 כוסות (150 גרם) קמח מלא מנופה¼1 כוסות (150 גרם) קמח לבן מנופה½ כוס (100 גרם) סוכר לבן½ כפית מלח2 כפות (10 גרם) שמרים יבשים (½ קוביית שמרים טריים או ½ שקית שימרית)½ מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל1 ביצה¾ כוס (180 מ"ל) רוויון או חלב 1%תרסיס מופחת קלוריות 'עץ הזית בטעם חמאה או קנולהסירופ סוכר להברשהאבקת סוכר להגשה טיפ:חשוב להקפיד על תפיחה ממושכת על פי הוראות המתכון. ככל שהבצק יתפח, כך יתקבלו סופגניות קלילות ורכות יותר. תפיחה ארוכה מדי תהפוך את הבצק לחמצמץ.אופן ההכנה:  מאחדים את הקמחים, הסוכר, המלח, הווניל והשמרים היבשים במיקסר, בעזרת וו לישה במהירות בינונית.מוסיפים את השמן תוך כדי לישה וממשיכים ללוש למשך 3 דקות.מוסיפים את הביצה והרוויון וממשיכים ללוש כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה ראשונה כשעה וחצי (עד הכפלת נפח הבצק).טופחים על הסופגניות התפוחות בכוח כדי להוציא מהן את האוויר.לשים שוב ביד על משטח עבודה מקומח מעט, ומרדדים לעובי 1 ס"מ.קורצים עיגולים קטנים (בקוטר 4 ס"מ) בעזרת קורץ עוגיות. ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שרוסס בתרסיס בטעם חמאה או קנולה, לתפיחה שנייה (כחצי שעה).מחממים תנור ל- 170 מעלות.אופים את הסופגניות כ- 15 דקות, עד לקבלת מרקם יציב וקליל (ללא צבע).מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ סוכר, ומניחים בצד למילוי בקרם הדרים או קפוצ'ינו.לאחר מילוי, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.אפשרויות מילוי:קרם קפוצ'ינו250 מ"ל שמנת 320 גרם שוקולד לבן6 גרם (3 כפיות) קפה נמס 1 ביצהאופן ההכנה:מרתיחים את השמנת בסיר קטן.טורפים את הביצה בקערה בינונית בעזרת מטרפה.כשהשמנת רותחת, מוסיפים את הקפה ובוחשים היטב.מעבירים חצי מכמות השמנת הרותחת לקערה עם הביצה הטרופה, ומערבבים היטב.מוסיפים את יתרת השמנת ואת השוקולד.חשוב לכבות את האש לאחר הוספת השוקולד. הוא נוטה להישרף במהירות ולקבל טעם מר.מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק.מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.קרם הדרים1 גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או 380 גרם שוקולד לבןגרידה מ-2 תפוזים גרידה מלימון אחד2 כפות ליקר תפוזים (אופציונאלי)אופן ההכנה:מרתיחים את השמנת עם גרידת התפוז והלימון בסיר קטן.כאשר השמנת רותחת, מכבים את האש.ניתן לסנן את גרידות ההדרים מהקרם לאחר הבישול.מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק.מוסיפים את הליקר.מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.צלם: יוסי סליס

חומרים ל- 24 סופגניות:
5 כפות שמן קנולה עץ הזית 'מועשר'
¼1 כוסות (150 גרם) קמח מלא מנופה
¼1 כוסות (150 גרם) קמח לבן מנופה
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
½ כפית מלח
2 כפות (10 גרם) שמרים יבשים (½ קוביית שמרים טריים או ½ שקית שימרית)
½ מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל
1 ביצה
¾ כוס (180 מ"ל) רוויון או חלב 1%
תרסיס מופחת קלוריות 'עץ הזית בטעם חמאה או קנולה
סירופ סוכר להברשה
אבקת סוכר להגשה

טיפ:
חשוב להקפיד על תפיחה ממושכת על פי הוראות המתכון. ככל שהבצק יתפח, כך יתקבלו סופגניות קלילות ורכות יותר. תפיחה ארוכה מדי תהפוך את הבצק לחמצמץ.

אופן ההכנה: 
מאחדים את הקמחים, הסוכר, המלח, הווניל והשמרים היבשים במיקסר, בעזרת וו לישה במהירות בינונית.
מוסיפים את השמן תוך כדי לישה וממשיכים ללוש למשך 3 דקות.
מוסיפים את הביצה והרוויון וממשיכים ללוש כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה ראשונה כשעה וחצי (עד הכפלת נפח הבצק).
טופחים על הסופגניות התפוחות בכוח כדי להוציא מהן את האוויר.
לשים שוב ביד על משטח עבודה מקומח מעט, ומרדדים לעובי 1 ס"מ.
קורצים עיגולים קטנים (בקוטר 4 ס"מ) בעזרת קורץ עוגיות. ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שרוסס בתרסיס בטעם חמאה או קנולה, לתפיחה שנייה (כחצי שעה).
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
אופים את הסופגניות כ- 15 דקות, עד לקבלת מרקם יציב וקליל (ללא צבע).
מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ סוכר, ומניחים בצד למילוי בקרם הדרים או קפוצ'ינו.
לאחר מילוי, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.

אפשרויות מילוי:
קרם קפוצ'ינו
250 מ"ל שמנת 32%
250 גרם שוקולד לבן
6 גרם (3 כפיות) קפה נמס
1 ביצה

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת בסיר קטן.
טורפים את הביצה בקערה בינונית בעזרת מטרפה.
כשהשמנת רותחת, מוסיפים את הקפה ובוחשים היטב.
מעבירים חצי מכמות השמנת הרותחת לקערה עם הביצה הטרופה, ומערבבים היטב.
מוסיפים את יתרת השמנת ואת השוקולד.
חשוב לכבות את האש לאחר הוספת השוקולד. הוא נוטה להישרף במהירות ולקבל טעם מר.
מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.

קרם הדרים
1 גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או 38%
150 גרם שוקולד לבן
גרידה מ-2 תפוזים
גרידה מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוזים (אופציונאלי)

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם גרידת התפוז והלימון בסיר קטן.
כאשר השמנת רותחת, מכבים את האש.
ניתן לסנן את גרידות ההדרים מהקרם לאחר הבישול.
מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הליקר.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.

צלם: יוסי סליס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר