סקונס תותים ורוזמרין

מצרכים ל- 14 יחידות:2 כוסות קמח1/2 כוס סוכר2 כפיות אבקת אפייהכף רוזמרין טרי, קצוץ1/4 כפית מלח 6 כפות חמאה, חתוכה לקוביותכוס שמנת מתוקה (חבילה אחת)1/3 כוס ריבת תותים ביתיתלריבת התות:1 ק"ג תותים, מנוקים1 מקל וניל, חצוי לאורכו300 גר' סוכרלזיגוג:1/4 כוס מיץ לימון2 כוסות אבקת סוכר1-2 כפות מיםאופן ההכנה:הכנת ריבת התות הביתית: לגרד את גרגרי הווניל מהמקל החצוי, ולרבב בקערה עם התותים והסוכר, ולמעוך קלות.להכניס למחבת גדולה או סיר, ולבשל כ-4 דקות. לכפות את הקצף ולצנן.הכנת הסקונס: לחמם תנור ל-190 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפייה או סילפט.להכניס את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הרוזמרין, המלח והחמאה למעבד מזון.לעבד ב"פולסים" עד לקבלת תערובת פירורים גסה. להעביר את התערובת לקערה.להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת, עד לקבלת בצק אחיד.על משטח מקומח קלות, לגלגל מעט את הבצק, ולחתוך ל-14 חלקים. לגלגל כל חלק לעיגול (או לכל צורה רצויה אחרת), וליצור שקע במרכז (בעזרת הבוהן או בעזרת גב כפית).למלא כל שקע בריבת התות הביתית (כחצי כפית גדולה לכל לחמנייה).לאפות כ- 18-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.להניח להצטנן על רשת, מחוץ לתנור.הכנת הזיגוג: לערבב את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בקערה, ולהוסיף בהדרגה את המים, עד שהתערובת דלילה מספיק למריחה.לטפטף את הזיגוג על הסקונס (בעזרת כף), ולתת לו כחצי שעה להתייצב.האקדמיה לפירות www.perot4u.co.il

מצרכים ל- 14 יחידות:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
כף רוזמרין טרי, קצוץ
1/4 כפית מלח
6 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
כוס שמנת מתוקה (חבילה אחת)
1/3 כוס ריבת תותים ביתית

לריבת התות:
1 ק"ג תותים, מנוקים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
300 גר' סוכר

לזיגוג:
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות אבקת סוכר
1-2 כפות מים

אופן ההכנה:
הכנת ריבת התות הביתית:
לגרד את גרגרי הווניל מהמקל החצוי, ולרבב בקערה עם התותים
והסוכר, ולמעוך קלות.
להכניס למחבת גדולה או סיר, ולבשל כ-4 דקות. לכפות את הקצף ולצנן.

הכנת הסקונס:
לחמם תנור ל-190 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפייה או סילפט.
להכניס את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הרוזמרין, המלח והחמאה למעבד מזון.
לעבד ב"פולסים" עד לקבלת תערובת פירורים גסה.
להעביר את התערובת לקערה.
להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת, עד לקבלת בצק אחיד.
על משטח מקומח קלות, לגלגל מעט את הבצק, ולחתוך ל-14 חלקים.
לגלגל כל חלק לעיגול (או לכל צורה רצויה אחרת), וליצור שקע במרכז (בעזרת הבוהן או בעזרת גב כפית).
למלא כל שקע בריבת התות הביתית (כחצי כפית גדולה לכל לחמנייה).
לאפות כ- 18-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
להניח להצטנן על רשת, מחוץ לתנור.

הכנת הזיגוג:
לערבב את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בקערה, ולהוסיף בהדרגה את המים, עד
שהתערובת דלילה מספיק למריחה.
לטפטף את הזיגוג על הסקונס (בעזרת כף), ולתת לו כחצי שעה להתייצב.

האקדמיה לפירות www.perot4u.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר