פוקאצ'ה שבעת המינים

פוקאצ'ה שבעת המינים עם עגבניות מיובשות וזיתים בציפוי דגנים

פוקאצ'ה שבעת המינים עם עגבניות מיובשות וזיתים בציפוי דגנים
 
חומרים ל-8 פוקאצ'ות:
לבצק:
½3 כוסות (500 גר') קמח מנופה
½1-¾1 כוסות (375-425 מ"ל) מי קרח
½ שקית או ½קובייה שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפייה (25 גר') לא הכרחי
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית

למלית:
280 גרם עיטורי עגבניות (עגבניות מיובשות קצוצות ושרויות בשמן) מסוננות מהשמן.
150 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
1 כוס רוטב פסטו איכותי

לציפוי:
½ כוס זרעוני שומשום
¼ כוס גרגרי פרג
150 גר' גרעיני חמניה
100 גר' גרעיני דלעת
100 גר' צנוברים

לאפייה:
⅓ כוס שמן זית
1 כף מלח גס

2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה:
להכנת הבצק: שמים בקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים פרט למים. מוסיפים את המים בהדרגה, לשים 10 דקות לבצק אחיד ורך ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה ומעבירים למקרר ל-5 שעות.
מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
להכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים למלית.
מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים לציפוי.
מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220°C).
בעזרת ידיים מקומחות או משומנות פותחים כל כדור על משטח עבודה מקומח לעלה אליפטי באורך 25 ס"מ.
מורחים עליו מעט מהמלית, מקפלים לשניים, מהדקים ומותחים שוב לאורך המקורי של 25 ס"מ.
מניחים בתבנית.
זורים מעל מעט מתערובת הגרעינים ומהדקים היטב.
מטפטפים מעל שמן זית.
זורים מלח גס ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר