דונאטס ממולאים בציפוי גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות

מצרכים:1 ק"ג קמח20 גרם שמרים טריים200 גרם חמאה180 מ"ל חלב1 גביע שמנת חמוצה4 ביצים150 גרם סוכר7 גרם מלח1 פקק תמצית וניללציפוי:200 מ"ל שמנת מתוקה+ שמנת מתוקה להקצפה200 גרם שוקולד (כל סוג)סוכריות צבעוניותאופן ההכנה:הכנת הדונאטס:בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה.מעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.מכניסים למקרר ללילה.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ.קורצים עיגולים גדולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול גדול. מניחים על נייר אפייה משומן לתפיחה של כשעה.מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.להכנת גנאש השוקולד:בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.מורידים מהאש.מוסיפים את השוקולד ומערבבים.שומרים את התערובת לילה במקרר. למחרת, מחלקים את תערובת הגנאש לשניים.שומרים לציפוי וחלק מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן)חותכים את הדונאטס לחצי וממלאים בקציפת הגנאש.מחממים קלות את הגנאש שנשאר.מצפים את הדונאטס.מפזרים סוכריות צבעוניות מעל.ממתכוני פסטיבל טעם כנרת השישי בחנוכה, 2-11 בדצמבר 2010

מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה
180 מ"ל חלב
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
150 גרם סוכר
7 גרם מלח
1 פקק תמצית וניל

לציפוי:
200 מ"ל שמנת מתוקה
+ שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד (כל סוג)
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
הכנת הדונאטס:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.
מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה.
מעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.
מכניסים למקרר ללילה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ.
קורצים עיגולים גדולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול גדול.
מניחים על נייר אפייה משומן לתפיחה של כשעה.
מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.

להכנת גנאש השוקולד:
בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.
מורידים מהאש.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
שומרים את התערובת לילה במקרר.
למחרת, מחלקים את תערובת הגנאש לשניים.
שומרים לציפוי וחלק מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן)
חותכים את הדונאטס לחצי וממלאים בקציפת הגנאש.
מחממים קלות את הגנאש שנשאר.
מצפים את הדונאטס.
מפזרים סוכריות צבעוניות מעל.

ממתכוני פסטיבל טעם כנרת השישי בחנוכה, 2-11 בדצמבר 2010

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר