פוקאצ'ה עם מלח רוזמרין ושומשום

המתכון בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים רכיבים:1 ק"ג קמח לבן10 עלי בזיליקום קצוצים דק 1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות4 כפות גדושות שמרים יבשים550 מ"ל מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כף שטוחה פתיתי מלח רוזמרין 4 כפות שמן זית5 שיני שום טרי חתוך גס1 פלפל צ'ילי אדום וחריף קצוץ דק לפיזור לפני האפייה: שומשום, חצי כפית פתיתי מלח רוזמרין אופן ההכנה:מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים אותם כ-8 דקות, עד לקבלת מרקם הומוגני (אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, אך יש לזכור שתוספת רבה מדי של קמח תשנה את המרקם הסופי). מתפיחים את הבצק במשך שעה במקום חמים. מקמחים תבנית מרובעת. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים לפי צורת התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית המקומחת ומתפיחים כחצי שעה נוספת עד שמכפיל את נפחו.לאחר שהפוקצ'ה תפחה שוב, בוזקים עליה שמן זית ומפזרים חתיכות שום. מחדירים באצבעות את השמן לבצק. מחממים תנור ל-220 מעלות.מפזרים מעל הפוקצ'ה כמות נדיבה של שומשום, ומפזרים מעל הכול כפית של פתיתי מלח רוזמרין. אופים בין 20 ל-30 דקות עד לקבלת גוון של חלה אפויה.הטיפ של שגב: לקראת ההגשה מפזרים מעט פתיתי מלח ומגישים לצד שמן זית או חמאה .

המתכון בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים

רכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
4 כפות גדושות שמרים יבשים
550 מ"ל מים פושרים
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה פתיתי מלח רוזמרין
4 כפות שמן זית
5 שיני שום טרי חתוך גס
1 פלפל צ'ילי אדום וחריף קצוץ דק
לפיזור לפני האפייה: שומשום, חצי כפית פתיתי מלח רוזמרין

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים אותם כ-8 דקות, עד לקבלת מרקם הומוגני (אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, אך יש לזכור שתוספת רבה מדי של קמח תשנה את המרקם הסופי).
מתפיחים את הבצק במשך שעה במקום חמים.
מקמחים תבנית מרובעת.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים לפי צורת התבנית.
מעבירים את הבצק המרודד לתבנית המקומחת ומתפיחים כחצי שעה נוספת עד שמכפיל את נפחו.
לאחר שהפוקצ'ה תפחה שוב, בוזקים עליה שמן זית ומפזרים חתיכות שום.
מחדירים באצבעות את השמן לבצק.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מפזרים מעל הפוקצ'ה כמות נדיבה של שומשום, ומפזרים מעל הכול כפית של פתיתי מלח רוזמרין.
אופים בין 20 ל-30 דקות עד לקבלת גוון של חלה אפויה.

הטיפ של שגב:
לקראת ההגשה מפזרים מעט פתיתי מלח ומגישים לצד שמן זית או חמאה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר