עוגיות לימון פריכות על בסיס שמן זית

מרכיבים (לכ-70 עוגיות קטנות):1/3 2 כוסות (330 גר') קמחשקית אבקת אפייהכפית גדושה קליפת לימון, מגוררת1/3 כוס+כף (85 גר') סוכר1/3 כוס (כ-70 גר') שמן זית מעודן חלמון גדול2 כפות ברנדי (קוניאק)כ-1/3 כוס מים קריםאבקת סוכר, לפיזור על העוגיות החמותאופן ההכנה:שמים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון והסוכר בקערת מעבד המזון ומערבבים מספר שניות. שמים את שמן הזית, החלמון, הברנדי ומחצית מכמות המים בקערית ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמן אל קערת מעבד המזון ומעבדים במהירות בינונית, בהפסקות, תוך הוספת שארית המים בהדרגה, במידת הצורך, רק עד שמתגבש בצק. הבצק מתקבל לא חלק וזה בסדר. מוציאים את הבצק מקערת מעבד המזון ומחלקים לשניים. אוספים כל חלק לצורת כדור, פוחסים מעט ועוטפים כל חלק בצק בניילון נצמד. מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות (או לילה) עד שהבצק קר.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבניות של התנור בניירות אפייה.מקמחים את משטח העבודה ומוציאים חלק אחד של בצק מהמקרר. מסירים את הניילון ומרדדים עלה בעובי כ-4 מ"מ. מקמחים את המערוך, לפי הצורך. קורצים צורות שרוצים (אני אוהבת עוגיות בצורת חצאי עיגולים) ומעבירים אל התבנית. אופים 15-13 דקות עד להזהבת השוליים. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר, בעודן חמות. לאחר כ-5 דקות מעבירים את העוגיות אל רשת צינון ומניחים להן להתקרר לגמרי. מאחסנים בקופסה סגורה. את שאריות הבצק שנותרות על משטח העבודה לאחר שקורצים עוגיות, אוספים, מאחדים ומקררים מעט. מרדדים שוב וקורצים עוגיות. מכינים כך עוגיות מכל כמות הבצק.

מרכיבים (לכ-70 עוגיות קטנות):
1/3 2 כוסות (330 גר') קמח
שקית אבקת אפייה
כפית גדושה קליפת לימון, מגוררת
1/3 כוס+כף (85 גר') סוכר
1/3 כוס (כ-70 גר') שמן זית מעודן
חלמון גדול
2 כפות ברנדי (קוניאק)
כ-1/3 כוס מים קרים
אבקת סוכר, לפיזור על העוגיות החמות

אופן ההכנה:
שמים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון והסוכר בקערת מעבד המזון ומערבבים מספר שניות.
שמים את שמן הזית, החלמון, הברנדי ומחצית מכמות המים בקערית ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמן אל קערת מעבד המזון ומעבדים במהירות בינונית, בהפסקות, תוך הוספת שארית המים בהדרגה, במידת הצורך, רק עד שמתגבש בצק. הבצק מתקבל לא חלק וזה בסדר.
מוציאים את הבצק מקערת מעבד המזון ומחלקים לשניים.
אוספים כל חלק לצורת כדור, פוחסים מעט ועוטפים כל חלק בצק בניילון נצמד. מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות (או לילה) עד שהבצק קר.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבניות של התנור בניירות אפייה.
מקמחים את משטח העבודה ומוציאים חלק אחד של בצק מהמקרר.
מסירים את הניילון ומרדדים עלה בעובי כ-4 מ"מ.
מקמחים את המערוך, לפי הצורך.
קורצים צורות שרוצים (אני אוהבת עוגיות בצורת חצאי עיגולים) ומעבירים אל התבנית. אופים 15-13 דקות עד להזהבת השוליים.
מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר, בעודן חמות.
לאחר כ-5 דקות מעבירים את העוגיות אל רשת צינון ומניחים להן להתקרר לגמרי. מאחסנים בקופסה סגורה.
את שאריות הבצק שנותרות על משטח העבודה לאחר שקורצים עוגיות, אוספים, מאחדים ומקררים מעט.
מרדדים שוב וקורצים עוגיות.
מכינים כך עוגיות מכל כמות הבצק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר