לחמניות עם תאנים מיובשות ואגוזי מלך

לחמניות חצי-מלאות, בריאותיות וטעימות, שנהדר להגיש עם חמאת תפוזים. כדי להרגיש את הבצק מומלץ ללוש אותו בידיים, אך לחילופין ניתן גם להכינו במיקסר עם וו לישה. במקום שמרים טריים מקובייה ניתן להשתמש ב-10 גרם (כף) שמרים יבשים, שאין צורך לערבב עם המים (כי אם עם הקמח) – אך אין לוותר על המים במתכון. מומלץ להוציא את היוגורט והביצים מהמקרר כחצי שעה עד שעה מראש, כדי שלא יקררו את הבצק יתר על המידה וייאטו את פעילות השמרים. שימו לב שיש לרכך חמאה מראש בטמפרטורת החדר עבור חמאת התפוזים. מרכיבים (ל-17 לחמניות): 30 גרם שמרים טריים (מקובייה)1 ו- 1/3 כוסות (320 מ"ל) מים חמימים/פושרים4 כוסות (500 גרם) קמח מלא3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח לחם או קמח לבן 1 כוס (95 גרם) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)2 כפות שטוחות (25 גרם) מלח דק4 כפות שמן זית3 כפות גדושות דבש1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) יוגורט עיזים – 3% או יותר2 ביצים L, טרופות200 גרם (8-10 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות), פטוטרות קטומות, פרוסות דק וחצויות75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך טבעיים, שבורים גס (ידנית)לשימון הקערה: מעט שמן זיתלזיגוג לפני האפייה: 1 ביצה2 חלמוניםקורט נדיב של מלחקורט נדיב של סוכרלעיטור:4 כפות שומשוםלחמאת התפוזים (לא הכרחי):200 גרם חמאה רכהגרד קליפת תפוז גדולמלחפלפל שחור גרוס גס אופן ההכנה:בקערה קטנה מערבבים שמרים ומים חמימים, בעזרת מטרף ידני או כף, עד להמסה מלאה. מניחים בצד.בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה, מניחים את המרכיבים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, קוואקר ומלח. מערבבים בעזרת כף ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה את תערובת השמרים ומערבבים מעט בעזרת כף.מוסיפים לקערה שמן זית ודבש ומערבבים מעט בעזרת כף. מוסיפים לקערה יוגורט עיזים וביצים טרופות. מערבבים בעזרת כף וכשלא ניתן להמשיך ולערבב עוברים ללישה ידנית ולשים 7-10 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח לחם/לבן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש. משמנים את בסיס הקערה במעט שמן זית.מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד לתוספת 2/3 מנפחו לפחות.מכינים 2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה. מוציאים אוויר מהבצק, לשים מעט ומחדירים בהדרגה דבלים ואגוזי מלך לבצק.מעצבים 17 כדורים בקוטר 6-7 ס"מ (משקל 140 גרם). אם הבצק מעט דביק, מקמחים מעט את הכדורים. מניחים על גבי התבניות, מכסים במגבות מעט לחות ומתפיחים במשך שעה או עד להוספת 50% מנפחם לפחות. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים על גבי תחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו 2 כוסות מי ברז. מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג. מושחים את הלחמניות בזיגוג בעזרת מברשת ומעטרים בנדיבות בשומשום. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את החום ל-165-170 מעלות.מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 25 דקות נוספות או עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן ושצדן התחתון שחום היטב (אך לא שרוף). לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את כלי המים, וחוזר חלילה. הכנת חמאת תפוזים: מערבבים חמאה וגרד קליפת תפוז. מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל.טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.

לחמניות חצי-מלאות, בריאותיות וטעימות, שנהדר להגיש עם חמאת תפוזים.
כדי להרגיש את הבצק מומלץ ללוש אותו בידיים, אך לחילופין ניתן גם להכינו במיקסר עם וו לישה.
במקום שמרים טריים מקובייה ניתן להשתמש ב-10 גרם (כף) שמרים יבשים, שאין צורך לערבב עם המים (כי אם עם הקמח) – אך אין לוותר על המים במתכון.
מומלץ להוציא את היוגורט והביצים מהמקרר כחצי שעה עד שעה מראש, כדי שלא יקררו את הבצק יתר על המידה וייאטו את פעילות השמרים.
שימו לב שיש לרכך חמאה מראש בטמפרטורת החדר עבור חמאת התפוזים.

מרכיבים (ל-17 לחמניות):
30 גרם שמרים טריים (מקובייה)
1 ו- 1/3 כוסות (320 מ"ל) מים חמימים/פושרים
4 כוסות (500 גרם) קמח מלא
3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח לחם או קמח לבן
1 כוס (95 גרם) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)
2 כפות שטוחות (25 גרם) מלח דק
4 כפות שמן זית
3 כפות גדושות דבש
1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) יוגורט עיזים – 3% או יותר
2 ביצים L, טרופות
200 גרם (8-10 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות), פטוטרות קטומות, פרוסות דק וחצויות
75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך טבעיים, שבורים גס (ידנית)

לשימון הקערה
:
מעט שמן זית
לזיגוג לפני האפייה:
1 ביצה
2 חלמונים
קורט נדיב של מלח
קורט נדיב של סוכר
לעיטור:
4 כפות שומשום
לחמאת התפוזים (לא הכרחי):
200 גרם חמאה רכה
גרד קליפת תפוז גדול
מלח
פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים שמרים ומים חמימים, בעזרת מטרף ידני או כף, עד להמסה מלאה.
מניחים בצד.
בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה, מניחים את המרכיבים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, קוואקר ומלח.
מערבבים בעזרת כף ויוצרים גומה במרכז.
יוצקים לגומה את תערובת השמרים ומערבבים מעט בעזרת כף.
מוסיפים לקערה שמן זית ודבש ומערבבים מעט בעזרת כף.
מוסיפים לקערה יוגורט עיזים וביצים טרופות.
 מערבבים בעזרת כף וכשלא ניתן להמשיך ולערבב עוברים ללישה ידנית ולשים 7-10 דקות.
אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח לחם/לבן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש.
משמנים את בסיס הקערה במעט שמן זית.
מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד לתוספת 2/3 מנפחו לפחות.
מכינים 2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
מוציאים אוויר מהבצק, לשים מעט ומחדירים בהדרגה דבלים ואגוזי מלך לבצק.
מעצבים 17 כדורים בקוטר 6-7 ס"מ (משקל 140 גרם).
אם הבצק מעט דביק, מקמחים מעט את הכדורים.
מניחים על גבי התבניות, מכסים במגבות מעט לחות ומתפיחים במשך שעה או עד להוספת 50% מנפחם לפחות.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים על גבי תחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו 2 כוסות מי ברז.
מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג.
מושחים את הלחמניות בזיגוג בעזרת מברשת ומעטרים בנדיבות בשומשום.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות.
מנמיכים את החום ל-165-170 מעלות.
מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 25 דקות נוספות או עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן ושצדן התחתון שחום היטב (אך לא שרוף). לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את כלי המים, וחוזר חלילה.

הכנת חמאת תפוזים:
מערבבים חמאה וגרד קליפת תפוז.
מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
 מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר