לחם סילאן צימוקים ואגוזים (עם קרום קשה)

מצרכים ל- 2 כיכרות עגולות:750 גרם קמח 1/3 חבילה שמרית4 כפות סילאן טבעי של "טעמי הגליל"1/3 כוס צימוקים1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים1/3 כף גדושה סוכר 1/2 כף שטוחה מלח3 כפות שמןכ- 1/3 2 כוסות מים חמימיםאופן ההכנה:מערבבים את החומרים היבשים.מערבבים חצי מכמות החומרים היבשים עם הרטובים ומוסיפים בהדרגה את היתרה.מערבבים/לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ניתן להוסיף קמח לפי הצורך).לשים עוד מספר דקות ואז מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.לשים עוד מעט.מקמחים מעט ומכסים במגבת נקייה, ונותנים לבצק לנוח למשך 30 דקות.לשים מעט, מחלקים ל 2 חלקים, מפזרים מעט קמח מעל, חורצים חריצים. מתפיחים עוד כ- 30 דקות.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עם 1/3 גובה מים.זמן אפייה בטורבו 40-50 דקות.

מצרכים ל- 2 כיכרות עגולות:
750 גרם קמח
1/3 חבילה שמרית
4 כפות סילאן טבעי של "טעמי הגליל"
1/3 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כף גדושה סוכר
1/2 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
כ- 1/3 2 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים.
מערבבים חצי מכמות החומרים היבשים עם הרטובים ומוסיפים בהדרגה את היתרה.
מערבבים/לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ניתן להוסיף קמח לפי הצורך).
לשים עוד מספר דקות ואז מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
לשים עוד מעט.
מקמחים מעט ומכסים במגבת נקייה, ונותנים לבצק לנוח למשך 30 דקות.
לשים מעט, מחלקים ל 2 חלקים, מפזרים מעט קמח מעל, חורצים חריצים.
מתפיחים עוד כ- 30 דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עם 1/3 גובה מים.
זמן אפייה בטורבו 40-50 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר