המדריך להכנת פוקצ'ה כפרית בבית

רוצים להכין פוקצ'ה תוצרת בית ממש כמו באיטליה הכפרית? כזו שתמלא לכם את הבית בניחוח של מאפה טרי ומעורר תיאבון?שף ארז שבו, ממסעדת "כרמא" שבירושלים, מציג איך ניתן להכין פוקצ'ה אוורירית בעזרת אבן אפייה שניתן להשיג בכל בית ממכר לחובבי המטבח.כאשר אבן האפייה הלוהטת מחוממת בתנור שחומם לחום מירבי, היא אוגרת בתוכה חום רב. כשמניחים את הפוקצ'ה ישירות על אבן השמוט הלוהטת – היא מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן ונאפית תוך זמן קצר.בנוסף מציע שבו שלל תוספות ודרכים שניתן להגיש את מאפה הבצק.המתכון הבסיסי והמסורתי לפוקצ'ה הביתיתטיפ:חשיבות השימוש בקמח טוב בעל טחינה מעולה על מנת שהתוצר לו אנו מייחלים יהיה אוורירי ופריך מרכיבים לפוקצ'ה בסיסית: 1 קילו קמח כפית שטוחה של שמרים יבשים כף סוכררבע כוס שמן זית400 מ"ל מים3/4 כוס קרח גרוס25 גרם מלחאופן ההכנה:נחמם את התנור ל- 300 מעלות כאשר אבן האפיה מונחת בתוכו.בעזרת נפה, ננפה את הקמח לקערה ונוסיף לו את השמרים, הסוכר.נערבב מעט ואז נוסיף את שמן הזית.לאחר מכן ניצור תערובת של המרכיבים ונזליף מים באיטיות.במקביל נוסיף את הקרח הגרוס על מנת לצנן את הבצק.כעבור כ10-  דקות של לישה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ- 10 דקות נוספות.ניתן לעיסה לנוח כמחצית השעה, ואז נחלק לכדורים של כ- 150 גרם וניתן להם לנוח במקרר כמחצית השעה לוקחים כדור בצק לאחר שתפח, צרים שקעים בעזרת הבוהן, ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת (יש לרדד את הבצק ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים- על הבצק להיות בטמפרטורת החדר וכך יהיה גמיש יותר).מניחים על אבן האפייה כ- 5-7 דקות , או עד שהפוקצ'ה מושחמת כראוי.מומלץ להגיש את הפוקצ'ה חמה וטרייה מהתנור לשולחן האוכל בליווי רטבי שמן זית ובלסמי או ממרח טפנד זיתים, פסטו או עגבניות מיובשות.באמצעות תוספות שונות ומגוונות ניתן להפוך אותה למנה שתמשוך את מירב תשובת לב הסועדים.פוקצ'ת בריאותמרכיבים:בצק פוקצ'ות בסיסי50 גרם גרעי דלעתכף שמן זיתמלח גסאופן ההכנה: לוקחים כדור בצק לאחר שתפח, צרים שקעים בעזרת הבוהן ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת.מפזרים גרעיני דלעת בנדיבות, מזליפים את שמן הזית ומפזרים מלח גס לפי הטעם.פוקצ'ה מוצרלה ועגבניות טריותמרכיבים:בצק פוקצ'ות בסיסי2 עגבניות פרוסות דקכף שמן זית 2 שיני שום טחונותמלח גס100 גרם מוצרלה פרוסהאופן הכנה:כמו במתכון התוספות הקודם, חוזרים על תהליך לישת כדור הבצק וצרים בעזרת האגודל חור ומרדדים לכדי פוקצ'ה.לאחר רידוד כדור הבצק יש לפזר פרוסות עגבניות, שמן זית שום ומלח גבישי.לאחר אפייה קצרה של כ-3 דקות מוסיפים את המוצרלה הטרייה.מחזירים לתנור להשחמה.פוקצ'ה פלפלים וחצילים קלוייםמרכיבים:בצק פוקצ'ות בסיסיגמבה אחתחציל אחד2 שיני שום כתושותמלח לימוןכף שמן זית מלח גסאופן ההכנה:תחילה לנעוץ בעזרת מזלג את הגמבה והחציל ולקלות בתנור או בטוסטר אובן תוך כדי סיבוב הירקות על המגש לקלייה אחידה. לאחר שהירקות השחימו והתרככו יש להוציאם מהתנור, לצנן אותם, לקלף את הפלפל מקליפתו החרוכה ולפרוס.לאחר מכן , לתבל בשום הכתוש, בשמן הזית ומלח הלימון.לרדד את הבצק שהוכן לפי המתכון הבסיסי, לפזר מלמעלה את הפלפל והחציל הקלוי.להזליף עוד מעט שמן זית ונלבל במלח גס לפי הטעם.לאפות בין 5-7 דקות.פוקצ'ה רוסטביףמרכיבים:בצק פוקצ'ות בסיסי100 גרם נתח סינטה2 כפות חרדל גרגרירים2 שיני שוםמלח גס2 כפות שמן זית אופן הכנה:לחמם תנור ל- 180 מעלות.להכין את המרינדה שבה נשרה את הסינטה: לערבב את החרדל עם שן שום כתושה ומלח.לעסות את נתח הסינטה בתערובת. לאחרק מכן לאפות את הנתח בשלמותו בתנור כשעה.לחמם את התנור לטמפרטורה מקסימלית.לפרוס את הנתח לפרוסות דקות.לרדד את הבצק, לסדר עליו מהנתחים הפרוסים, לפזר שן שום כתושה, להזליף שמן זית ולהמליח לפי הטעם.לאפות את הפוקצ'ה 6 – 8 דקות.פוקצ'ה עיזיםמרכיבים:בצק פוקצ'ות בסיסי100 גרם גבינת עיזים פרוסה2 שיני שום כתושות מלח גס2 כפות שמן זית אופן ההכנה:לרדד את הבצק ולפתוח אותו כמו במתכון הבסיסיץלפזר עליו את פרוסות גבינת העיזים, השום הכתוש, להזליף שמן זית ולתבל במלח גס.לאפות בתנור 5-7 דקות."כרמא", עין כרם 74 , ירושלים, 02-6436643א-ה 10:00 – 00:00, שישי-שבת 10:00- 01:00

רוצים להכין פוקצ'ה תוצרת בית ממש כמו באיטליה הכפרית? כזו שתמלא לכם את הבית בניחוח של מאפה טרי ומעורר תיאבון?
שף ארז שבו, ממסעדת "כרמא" שבירושלים, מציג איך ניתן להכין פוקצ'ה אוורירית בעזרת אבן אפייה שניתן להשיג בכל בית ממכר לחובבי המטבח.
כאשר אבן האפייה הלוהטת מחוממת בתנור שחומם לחום מירבי, היא אוגרת בתוכה חום רב. כשמניחים את הפוקצ'ה ישירות על אבן השמוט הלוהטת – היא מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן ונאפית תוך זמן קצר.
בנוסף מציע שבו שלל תוספות ודרכים שניתן להגיש את מאפה הבצק.

המתכון הבסיסי והמסורתי לפוקצ'ה הביתית

טיפ:
חשיבות השימוש בקמח טוב בעל טחינה מעולה על מנת שהתוצר לו אנו מייחלים יהיה אוורירי ופריך

מרכיבים לפוקצ'ה בסיסית:
1 קילו קמח
כפית שטוחה של שמרים יבשים
כף סוכר
רבע כוס שמן זית
400 מ"ל מים
3/4 כוס קרח גרוס
25 גרם מלח

אופן ההכנה:
נחמם את התנור ל- 300 מעלות כאשר אבן האפיה מונחת בתוכו.
בעזרת נפה, ננפה את הקמח לקערה ונוסיף לו את השמרים, הסוכר.
נערבב מעט ואז נוסיף את שמן הזית.
לאחר מכן ניצור תערובת של המרכיבים ונזליף מים באיטיות.
במקביל נוסיף את הקרח הגרוס על מנת לצנן את הבצק.
כעבור כ10-  דקות של לישה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ- 10 דקות נוספות.
ניתן לעיסה לנוח כמחצית השעה, ואז נחלק לכדורים של כ- 150 גרם וניתן להם לנוח במקרר כמחצית השעה
לוקחים כדור בצק לאחר שתפח, צרים שקעים בעזרת הבוהן, ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת (יש לרדד את הבצק ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים- על הבצק להיות בטמפרטורת החדר וכך יהיה גמיש יותר).
מניחים על אבן האפייה כ- 5-7 דקות , או עד שהפוקצ'ה מושחמת כראוי.

מומלץ להגיש את הפוקצ'ה חמה וטרייה מהתנור לשולחן האוכל בליווי רטבי שמן זית ובלסמי או ממרח טפנד זיתים, פסטו או עגבניות מיובשות.
באמצעות תוספות שונות ומגוונות ניתן להפוך אותה למנה שתמשוך את מירב תשובת לב הסועדים.

פוקצ'ת בריאות
מרכיבים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
50 גרם גרעי דלעת
כף שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:
לוקחים כדור בצק לאחר שתפח, צרים שקעים בעזרת הבוהן ופותחים את הכדור לכדי פוקצ'ה מרודדת.
מפזרים גרעיני דלעת בנדיבות, מזליפים את שמן הזית ומפזרים מלח גס לפי הטעם.

פוקצ'ה מוצרלה ועגבניות טריות
מרכיבים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
2 עגבניות פרוסות דק
כף שמן זית
2 שיני שום טחונות
מלח גס
100 גרם מוצרלה פרוסה

אופן הכנה:
כמו במתכון התוספות הקודם, חוזרים על תהליך לישת כדור הבצק וצרים בעזרת האגודל חור ומרדדים לכדי פוקצ'ה.
לאחר רידוד כדור הבצק יש לפזר פרוסות עגבניות, שמן זית שום ומלח גבישי.
לאחר אפייה קצרה של כ-3 דקות מוסיפים את המוצרלה הטרייה.
מחזירים לתנור להשחמה.

פוקצ'ה פלפלים וחצילים קלויים
מרכיבים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
גמבה אחת
חציל אחד
2 שיני שום כתושות
מלח לימון
כף שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:
תחילה לנעוץ בעזרת מזלג את הגמבה והחציל ולקלות בתנור או בטוסטר אובן תוך כדי סיבוב הירקות על המגש לקלייה אחידה.
לאחר שהירקות השחימו והתרככו יש להוציאם מהתנור, לצנן אותם, לקלף את הפלפל מקליפתו החרוכה ולפרוס.
לאחר מכן , לתבל בשום הכתוש, בשמן הזית ומלח הלימון.
לרדד את הבצק שהוכן לפי המתכון הבסיסי, לפזר מלמעלה את הפלפל והחציל הקלוי.
להזליף עוד מעט שמן זית ונלבל במלח גס לפי הטעם.
לאפות בין 5-7 דקות.

פוקצ'ה רוסטביף
מרכיבים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
100 גרם נתח סינטה
2 כפות חרדל גרגרירים
2 שיני שום
מלח גס
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
להכין את המרינדה שבה נשרה את הסינטה: לערבב את החרדל עם שן שום כתושה ומלח.
לעסות את נתח הסינטה בתערובת.
לאחרק מכן לאפות את הנתח בשלמותו בתנור כשעה.
לחמם את התנור לטמפרטורה מקסימלית.
לפרוס את הנתח לפרוסות דקות.
לרדד את הבצק, לסדר עליו מהנתחים הפרוסים, לפזר שן שום כתושה, להזליף שמן זית ולהמליח לפי הטעם.
לאפות את הפוקצ'ה 6 – 8 דקות.

פוקצ'ה עיזים
מרכיבים:
בצק פוקצ'ות בסיסי
100 גרם גבינת עיזים פרוסה
2 שיני שום כתושות
מלח גס
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
לרדד את הבצק ולפתוח אותו כמו במתכון הבסיסיץ
לפזר עליו את פרוסות גבינת העיזים, השום הכתוש, להזליף שמן זית ולתבל במלח גס.
לאפות בתנור 5-7 דקות.

"כרמא", עין כרם 74 , ירושלים, 02-6436643
א-ה 10:00 – 00:00, שישי-שבת 10:00- 01:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר