עוגיות במילוי תמרים

חומרים:לבצק:200 גרם חמאה מלוחה רכה4 חלמונים½ כוס (125 מ"ל) חלב3 כוסות (450 גרם) קמח1 כפית אבקת אפייהלמילוי:500 גרם תמרים מגולענים מרוסקים½ כוס (125 מ"ל) מים1 כפית תמצית וניל1 כפית הל טחון1 כפית קינמון2/3 כוס (100 גרם) אגוזים קלויים קצוצים גסאופן ההכנה:להכנת המילוי:ממיסים את התמרים עם המים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ. מסירים מהאש ומערבבים עם החומרים הנותרים. מצננים.להכנת הבצק:במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לבצק. מחלקים ל-4 חלקים, כל חלק שוטחים דק על משטח עבודה מקומח מעט, לעלה מוארך.מורחים לרוחב כל עלה רבע מהמילוי ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית אפייה משומנת. חותכים באלכסון לעוגיות ברוחב 4-3 ס"מ.אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שיזהיבו. מפרידים את העוגיות בהתאם לחיתוך המסומן, מצננים ומעבירים למיכל אטום. שומרים במקרר.טיפ: מתמרים מגולענים מרוסקים מכינים כדורים טעימים. על אש נמוכה מבשלים חצי ק"ג עם 150 גרם חמאה תוך בחישה, לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים, 150 גרם אגוזים קלויים קצוצים ותמצית וניל. מקררים במקרר ויוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס.מתכון מהספר החדש של אלינוער רבין – עוגות ועוגיות – בהוצאת "קוראים"

חומרים:
לבצק:
200 גרם חמאה מלוחה רכה
4 חלמונים
½ כוס (125 מ"ל) חלב
3 כוסות (450 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה

למילוי:
500 גרם תמרים מגולענים מרוסקים
½ כוס (125 מ"ל) מים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית הל טחון
1 כפית קינמון
2/3 כוס (100 גרם) אגוזים קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה:
להכנת המילוי:
ממיסים את התמרים עם המים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ.
מסירים מהאש ומערבבים עם החומרים הנותרים.
מצננים.

להכנת הבצק:
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לבצק.
מחלקים ל-4 חלקים, כל חלק שוטחים דק על משטח עבודה מקומח מעט, לעלה מוארך.
מורחים לרוחב כל עלה רבע מהמילוי ומגלגלים.
מניחים את הגלילות בתבנית אפייה משומנת.
חותכים באלכסון לעוגיות ברוחב 4-3 ס"מ.
אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שיזהיבו.
מפרידים את העוגיות בהתאם לחיתוך המסומן, מצננים ומעבירים למיכל אטום. שומרים במקרר.

טיפ:
מתמרים מגולענים מרוסקים מכינים כדורים טעימים.
על אש נמוכה מבשלים חצי ק"ג עם 150 גרם חמאה תוך בחישה, לקבלת תערובת חלקה.
מסירים מהאש ומוסיפים 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים, 150 גרם אגוזים קלויים קצוצים ותמצית וניל.
מקררים במקרר ויוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס.

מתכון מהספר החדש של אלינוער רבין – עוגות ועוגיות – בהוצאת "קוראים"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר