עוגיות ט"ו בשבט

אלו עוגיות טעימות לכל מי שאוהב פירות יבשים. רינה שביט  מכינה אותן מקמח מלא, ואפילו אנשים שלא אוהבים קמח מלא, משוגעים על העוגיות האלו. אפשר כמובן גם להכין אותן מקמח לבן. אם מכינים מקמח לבן, בדקו אם אפשר לוותר על המים. הקמחים הכהים דורשים יותר נוזלים. הבצק צריך להיות רטוב, כך שעובדים עם ידיים רטובות, אבל עדיין מספיק יציב כדי לשמור על הצורה של "הכיכרות".חומרים:75 גר' חמאה1 כוס סוכר חום2 ביצים1/3 כוס מים160 גר' סילן2 כפיות קינמון1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר1/4 כפית מלח400 גר' קמח מלא1/2 כפית סודה לשתייה300 גר' פירות יבשים שונים לפי הטעם שלכם140 גר' אגוזי מלךאופן ההכנה:מקרימים את החמאה, הביצים, המים, הסילן, והתבלינים לקרם אחיד ואוורירי.מוסיפים את כל השאר ומעבדים לבצק חלק ואחיד.מרטיבים את הידיים ומכינים 4 "כיכרות" ארוכות. משטיחים אותן קצת, כך שהן מקבלות רוחב של בערך 5 ס"מ.אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות – בטורבו, כ- 30 דקות.הכיכרות מוכנות כשהן התייבשו וקיבלו סדקים לאורך.מקררים ופורסים באלכסון.שומרים בקופסה סגורה היטב.רינה שביט – 054-202526צילום דני שביט

אלו עוגיות טעימות לכל מי שאוהב פירות יבשים. רינה שביט  מכינה אותן מקמח מלא, ואפילו אנשים שלא אוהבים קמח מלא, משוגעים על העוגיות האלו.
אפשר כמובן גם להכין אותן מקמח לבן. אם מכינים מקמח לבן, בדקו אם אפשר לוותר על המים. הקמחים הכהים דורשים יותר נוזלים. הבצק צריך להיות רטוב, כך שעובדים עם ידיים רטובות, אבל עדיין מספיק יציב כדי לשמור על הצורה של "הכיכרות".

חומרים:
75 גר' חמאה
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1/3 כוס מים
160 גר' סילן
2 כפיות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית מלח
400 גר' קמח מלא
1/2 כפית סודה לשתייה
300 גר' פירות יבשים שונים לפי הטעם שלכם
140 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה:
מקרימים את החמאה, הביצים, המים, הסילן, והתבלינים לקרם אחיד ואוורירי.
מוסיפים את כל השאר ומעבדים לבצק חלק ואחיד.
מרטיבים את הידיים ומכינים 4 "כיכרות" ארוכות.
משטיחים אותן קצת, כך שהן מקבלות רוחב של בערך 5 ס"מ.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות – בטורבו, כ- 30 דקות.
הכיכרות מוכנות כשהן התייבשו וקיבלו סדקים לאורך.
מקררים ופורסים באלכסון.
שומרים בקופסה סגורה היטב.

רינה שביט – 054-202526

צילום דני שביט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר