אלו עוגיות טעימות לכל מי שאוהב פירות יבשים. רינה שביט מכינה אותן מקמח מלא, ואפילו אנשים שלא אוהבים קמח מלא, משוגעים על העוגיות האלו.
אפשר כמובן גם להכין אותן מקמח לבן. אם מכינים מקמח לבן, בדקו אם אפשר לוותר על המים. הקמחים הכהים דורשים יותר נוזלים. הבצק צריך להיות רטוב, כך שעובדים עם ידיים רטובות, אבל עדיין מספיק יציב כדי לשמור על הצורה של "הכיכרות".
חומרים:
75 גר' חמאה
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1/3 כוס מים
160 גר' סילן
2 כפיות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית מלח
400 גר' קמח מלא
1/2 כפית סודה לשתייה
300 גר' פירות יבשים שונים לפי הטעם שלכם
140 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה:
מקרימים את החמאה, הביצים, המים, הסילן, והתבלינים לקרם אחיד ואוורירי.
מוסיפים את כל השאר ומעבדים לבצק חלק ואחיד.
מרטיבים את הידיים ומכינים 4 "כיכרות" ארוכות.
משטיחים אותן קצת, כך שהן מקבלות רוחב של בערך 5 ס"מ.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות – בטורבו, כ- 30 דקות.
הכיכרות מוכנות כשהן התייבשו וקיבלו סדקים לאורך.
מקררים ופורסים באלכסון.
שומרים בקופסה סגורה היטב.
רינה שביט – 054-202526
צילום דני שביט