לחמניות הפתעה

במקום לטרוח על הכנת קישים אישיים, מרוקנים לחמניות ביס וממלאים בתערובת עשירה של גבינות. שוברים ביצה מלמעלה ומקבלים מאפי ביס יפהפיים, שמשדרגים כל בראנץ'. חומרים ל-12-10 לחמניות: 6 לחמניות ביס עגולות (קוטר 6)50 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום קצוצות דקמלח ופלפל שחור גרוס טרילמלית:1 מיכל (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס" מפוררת 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת100 גרם גבינת צ'דר "תנובה" מגוררתעלים קצוצים דק מ-3 גבעולי נענע עלים קצוצים דק מ-5 גבעולי פטרוזיליה 50 גרם צנוברים קלויים קלות6 ביצים 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית 50 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת דקאופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הכיפות של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן. מערבבים בקערית חמאה מומסת, שום ומעט מלח ופלפל. מורחים את הלחמניות בתערובת מבפנים ומבחוץ.אופים את הלחמניות כ-3 דקות או עד שהשוליים החתוכים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.מערבבים גבינה בולגרית, גבינת קשקבל וגבינת צ'דר עם עשבי תיבול וצנוברים. מוסיפים את שאריות החמאה המומסת, אם נותרו, ומערבבים. ממלאים את הלחמניות בתערובת הגבינות ומשאירים גומה מלמעלה. שוברים ביצה ויוצקים אותה פנימה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.  אופים כ-7-6 דקות עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה ומגישים מייד. אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה ממלאים את הלחמניות בגבינות עד למעלה ואופים באותו אופן.צילום תמונה דניאל לילה, סגנון תמונה עמית פרבר

במקום לטרוח על הכנת קישים אישיים, מרוקנים לחמניות ביס וממלאים בתערובת עשירה של גבינות. שוברים ביצה מלמעלה ומקבלים מאפי ביס יפהפיים, שמשדרגים כל בראנץ'.

חומרים ל-12-10 לחמניות:
6 לחמניות ביס עגולות (קוטר 6)
50 גרם חמאה מומסת
5 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

למלית:

1 מיכל (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס" מפוררת
100 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת
100 גרם גבינת צ'דר "תנובה" מגוררת
עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי נענע
עלים קצוצים דק מ-5 גבעולי פטרוזיליה
50 גרם צנוברים קלויים קלות
6 ביצים
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת דק

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הכיפות של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן.
מערבבים בקערית חמאה מומסת, שום ומעט מלח ופלפל.
מורחים את הלחמניות בתערובת מבפנים ומבחוץ.
אופים את הלחמניות כ-3 דקות או עד שהשוליים החתוכים מזהיבים מעט.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
משאירים את התנור דולק.
מערבבים גבינה בולגרית, גבינת קשקבל וגבינת צ'דר עם עשבי תיבול וצנוברים. מוסיפים את שאריות החמאה המומסת, אם נותרו, ומערבבים.
ממלאים את הלחמניות בתערובת הגבינות ומשאירים גומה מלמעלה.
שוברים ביצה ויוצקים אותה פנימה.
מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת. 
אופים כ-7-6 דקות עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה ומגישים מייד.
אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה ממלאים את הלחמניות בגבינות עד למעלה ואופים באותו אופן.

צילום תמונה דניאל לילה, סגנון תמונה עמית פרבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר