לחמניות בריאות אווריריות ללא גלוטן וכולסטרול

לחמניות טעימות ואווריריות עם דגש רב על הערך תזונתי, הענקת תחושת שובע, קלות הכנה, תהליכים קצרים, פרווה, ועמידות בתנאי חוץ ושמירה על טריות משך שעות.יתרון גדול נוסף הוא הצורך בהתפחה אחת בלבד וגם היא קצרה – לאפות וליהנות מלחמניה טרייה – נטולת גלוטן או כולסטרול – לאורך כל היום.מצרכים:1 קובייה (50 גר') שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)3 כוסות מים פושרים3 חלבוני ביצים גדולות5 כפות שמן זית מעודן2 כפות סוכר קנים¾ כפית מלח500 גרם קמח תמי330 גרם קמח קונדיטור¾ כוס קמח שקדים או גרעיני חמניות טחוניםאופן ההכנה :יוצקים לקערת מערבל, מצויד בוו שטוחה (K), את המצרכים הבאים לפי הסדר: שמרים, מים, חלבונים, שמן, סוכר ומלח, מערבלים במהירות נמוכה רק להתמוססות השמרים.מערבבים בשקית את הקמחים ומוסיפים לרטובים בקערה. מערבלים במהירות בינונית למשך 8-10 דקות לקבלת מסת בצק דלילה למדי אך אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כחצי שעה עד הכפלת הנפח.מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הבצק ומקטינים אותו בעזרת כף/מרית רחבה. ממלאים בשקית זילוף מצוידת בצנתר חלק קוטר 3 ס"מ.מזלפים על תבנית מרופדת נייר אפייה, זילוף כפול לגובה (כלומר: הלוך-חזור מעל העיסה שזולפה). חשוב לשמור על מרווחים של 3-4 ס"מ בין היחידות. להחליק קלות את פני הלחמניות במברשת או כפות ידיים מורטבות במים/שמן (מים יתנו קרום קשה ומט, ואילו שמן יעניק קרום מבריק ורך)אופים 25 דקות.מוציאים ומצננים על רשת. ניתן להקפיא כשהלחמניות כמעט קרות. טיפים/תוספות:אם רוצים ציפוי מבריק, יש להוציא את הלחמניות כעבור 20 דקות, להבריש במהירות, לפזר שומשום/פרג ולהחזיר לתנור ל-5 דקות אחרונות.תמי בן-דוד היא מפתחת 'קמח תמי', בעלת בלוג קולינריא

לחמניות טעימות ואווריריות עם דגש רב על הערך תזונתי, הענקת תחושת שובע, קלות תמי בן דודהכנה, תהליכים קצרים, פרווה, ועמידות בתנאי חוץ ושמירה על טריות משך שעות.
יתרון גדול נוסף הוא הצורך בהתפחה אחת בלבד וגם היא קצרה – לאפות וליהנות מלחמניה טרייה – נטולת גלוטן או כולסטרול – לאורך כל היום.

מצרכים:
1 קובייה (50 גר') שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)
3 כוסות מים פושרים
3 חלבוני ביצים גדולות
5 כפות שמן זית מעודן
2 כפות סוכר קנים
¾ כפית מלח

500 גרם קמח תמי
330 גרם קמח קונדיטור
¾ כוס קמח שקדים או גרעיני חמניות טחונים

אופן ההכנה :
יוצקים לקערת מערבל, מצויד בוו שטוחה (K), את המצרכים הבאים לפי הסדר: שמרים, מים, חלבונים, שמן, סוכר ומלח,
מערבלים במהירות נמוכה רק להתמוססות השמרים.
מערבבים בשקית את הקמחים ומוסיפים לרטובים בקערה.
מערבלים במהירות בינונית למשך 8-10 דקות לקבלת מסת בצק דלילה למדי אך אחידה וחלקה.
מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כחצי שעה עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את הבצק ומקטינים אותו בעזרת כף/מרית רחבה.
ממלאים בשקית זילוף מצוידת בצנתר חלק קוטר 3 ס"מ.
מזלפים על תבנית מרופדת נייר אפייה, זילוף כפול לגובה (כלומר: הלוך-חזור מעל העיסה שזולפה).
חשוב לשמור על מרווחים של 3-4 ס"מ בין היחידות.
להחליק קלות את פני הלחמניות במברשת או כפות ידיים מורטבות במים/שמן (מים יתנו קרום קשה ומט, ואילו שמן יעניק קרום מבריק ורך)
אופים 25 דקות.
מוציאים ומצננים על רשת.
ניתן להקפיא כשהלחמניות כמעט קרות.

טיפים/תוספות:
אם רוצים ציפוי מבריק, יש להוציא את הלחמניות כעבור 20 דקות, להבריש במהירות, לפזר שומשום/פרג ולהחזיר לתנור ל-5 דקות אחרונות.

תמי בן-דוד היא מפתחת 'קמח תמי', בעלת בלוג קולינריא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר