פיצה בלקנית

חומרים:בסיס פיצה חצי אפוי בקוטר 26-28 ס”מרוטב עגבניות מתובל150 גרם גבינת מוצרלה,מגורדת50 גרם שבבי גבינת פטה שמן זית כתיתזיתי קלמטה מגולענים וחצויים 10 חופן חצילים ופלפלים קלוייםעגבניות שרי 5-6  חופן עלי בזיליקום/אורגנו טרי (אפשר להשתמש גם באורגנו יבש)אופן ההכנה:לחמם תנור לחום של 240-220 מעלות ולהניח בתוכו תבנית אפייה על מנת שתתחמם. להניח את בסיס הפיצה על נייר אפייה ולמרוח עליו, בעזרת מצקת, רוטב עגבניות מתובל. חשוב להקפיד על שכבה דקה ואחידה כדי שבסיס הפיצה לא יספוג הרבה נוזלים. להשאיר כ – 2 ס"מ מסביב נקי. לפזר את גבינת המוצרלה בשכבה אחידה ומעליה את פרוסות החצילים הקלויים, עגבניות שרי שלמות, זיתי קלמטה, פלפלים קלויים ושבבי גבינת פטה גסים. למשוח את הקצוות הנקיים במעט שמן זית. להכניס לתנור החם על גבי התבנית שחוממה מראש למשך כ- 7 דקות, עד שבסיס הפיצה שחום והגבינה נמסה. כדי לחזק טעמים ניתן לזלף מעל הפיצה מעט שמן זית כתית.לאכול מייד – מומלץ עם כוס יין לבן או בירה קרה.פיצה בלקנית היא מנת ספיישל חודש מאי ברשת "קפה קפה", פרי יצירתם של שף חיים אסולין – שף רשת קפה קפה, שף גילי חיים – שף יוניליוור פודסולושיינס.רשת "קפה קפה"צילום דן פרץ

חומרים:
בסיס פיצה חצי אפוי בקוטר 26-28 ס”מ
רוטב עגבניות מתובל
150 גרם גבינת מוצרלה,מגורדת
50 גרם שבבי גבינת פטה
שמן זית כתית
זיתי קלמטה מגולענים וחצויים 10
חופן חצילים ופלפלים קלויים
עגבניות שרי 5-6  
חופן עלי בזיליקום/אורגנו טרי (אפשר להשתמש גם באורגנו יבש)

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום של 240-220 מעלות ולהניח בתוכו תבנית אפייה על מנת שתתחמם.
להניח את בסיס הפיצה על נייר אפייה ולמרוח עליו, בעזרת מצקת, רוטב עגבניות מתובל. חשוב להקפיד על שכבה דקה ואחידה כדי שבסיס הפיצה לא יספוג הרבה נוזלים.
להשאיר כ – 2 ס"מ מסביב נקי.
לפזר את גבינת המוצרלה בשכבה אחידה ומעליה את פרוסות החצילים הקלויים, עגבניות שרי שלמות, זיתי קלמטה, פלפלים קלויים ושבבי גבינת פטה גסים. ל
משוח את הקצוות הנקיים במעט שמן זית.
להכניס לתנור החם על גבי התבנית שחוממה מראש למשך כ- 7 דקות, עד שבסיס הפיצה שחום והגבינה נמסה.
כדי לחזק טעמים ניתן לזלף מעל הפיצה מעט שמן זית כתית.
לאכול מייד – מומלץ עם כוס יין לבן או בירה קרה.

פיצה בלקנית היא מנת ספיישל חודש מאי ברשת "קפה קפה", פרי יצירתם של
שף חיים אסולין – שף רשת קפה קפה, שף גילי חיים – שף יוניליוור פודסולושיינס.

רשת "קפה קפה"

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר