עוגיות ראייפה – עוגיות מרוקאיות במתכון עתיק

חומרים (30 עוגיות):¼ כוס שמן¼ כוס מים1 ביצה1 כף זרעי אניס שטופים היטבגרידת לימון מחצי לימון¼ כוס סוכר½ כפית אבקת אפיה250 גרם קמחאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה, כולל שמן, מים, ביצה, גרידת לימון וזרעי האניס.מוסיפים את המרכיבים היבשים הדרגה, כולל סוכר, אבקת אפייה וקמח.לשים על לקבלת מסה אחידה וחלקה.מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וחותכים לריבועים בגודל הרצוי (מומלץ ליצור עוגיות בגודל של 4 ס"מ כל פאה).חורצים את העוגיות עם אצבעות הידיים – כך שייווצרו שורות של חורים קטנים לכל אורך העוגיות (בדומה לצורה של מצה).מניחים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור בחום 180 מעלות צלזיוס – עד שהעוגיות מזהיבות.

חומרים (30 עוגיות):
¼ כוס שמן
¼ כוס מים
1 ביצה
1 כף זרעי אניס שטופים היטב
גרידת לימון מחצי לימון
¼ כוס סוכר
½ כפית אבקת אפיה
250 גרם קמח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה, כולל שמן, מים, ביצה, גרידת לימון וזרעי האניס.
מוסיפים את המרכיבים היבשים הדרגה, כולל סוכר, אבקת אפייה וקמח.
לשים על לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וחותכים לריבועים בגודל הרצוי (מומלץ ליצור עוגיות בגודל של 4 ס"מ כל פאה).
חורצים את העוגיות עם אצבעות הידיים – כך שייווצרו שורות של חורים קטנים לכל אורך העוגיות (בדומה לצורה של מצה).
מניחים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור בחום 180 מעלות צלזיוס – עד שהעוגיות מזהיבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר