מאפה בצק עלים ובשר

מצרכים:600 גרם בצק עלים פילאס תורכי "מעדנות"500 גרם בשר שפונדרה טחון "אדום- אדום"500 גרם בשר כתף טחון "אדום-אדום"בצל מטוגן מ-2 בצלים1 שן שום כתושהכפית מלח1/2 כפית קינמון2 כפיות כמון4 כפות פיסטוק קצוץ1 ביצהביצה להברשהשומשוםשמן לטיגון הבשראופן ההכנה:לערבב את בשר השפונדרה והכתף יחדיו. לערבב עם המלח, הקינמון והכמון.לשים מעט שמן על מחבת חמה ולהניח כ-1/3 מהבשר. בעזרת כף עץ לערבב, עד שהבשר מתבשל ונהיה למרקם פירורי. להוציא את הבשר למסננת. להמשיך כך עם יתרת הבשר. לצנן מעט.לערבב את הבשר עם הבצל המטוגן, שום כתוש, הפיסטוק הקצוץ והביצה. לחתוך את הבצק לשני ריבועים בגודל 24 ס"מ על 24 ס"מ. בתוך תבנית פיירקס גודל 28 ס"מ על 28 ס"מ יש להניח נייר אפייה, ומעל ריבוע בצק אחד. להניח את המלית על הבצק ולהדק מעט עם היד. להניח מעל את ריבוע הבצק השני ושוב להדק היטב.בעזרת סכין חדה לחרוץ את הבצק בעדינות ל- 16 חתיכות. להבריש את הבצק בביצה טרופה, לפזר שומשום מעל.לאפות בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.צילום וסטיילינג ליטל ארזי

מצרכים:
600 גרם בצק עלים פילאס תורכי "מעדנות"
500 גרם בשר שפונדרה טחון "אדום- אדום"
500 גרם בשר כתף טחון "אדום-אדום"
בצל מטוגן מ-2 בצלים
1 שן שום כתושה
כפית מלח
1/2 כפית קינמון
2 כפיות כמון
4 כפות פיסטוק קצוץ
1 ביצה
ביצה להברשה
שומשום
שמן לטיגון הבשר

אופן ההכנה:
לערבב את בשר השפונדרה והכתף יחדיו.
לערבב עם המלח, הקינמון והכמון.
לשים מעט שמן על מחבת חמה ולהניח כ-1/3 מהבשר.
בעזרת כף עץ לערבב, עד שהבשר מתבשל ונהיה למרקם פירורי.
להוציא את הבשר למסננת. להמשיך כך עם יתרת הבשר. לצנן מעט.
לערבב את הבשר עם הבצל המטוגן, שום כתוש, הפיסטוק הקצוץ והביצה.
לחתוך את הבצק לשני ריבועים בגודל 24 ס"מ על 24 ס"מ.
בתוך תבנית פיירקס גודל 28 ס"מ על 28 ס"מ יש להניח נייר אפייה, ומעל ריבוע בצק אחד. להניח את המלית על הבצק ולהדק מעט עם היד.
להניח מעל את ריבוע הבצק השני ושוב להדק היטב.
בעזרת סכין חדה לחרוץ את הבצק בעדינות ל- 16 חתיכות.
להבריש את הבצק בביצה טרופה, לפזר שומשום מעל.
לאפות בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.

צילום וסטיילינג ליטל ארזי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר