מאפה פילאס במילוי דג פורל ורוד

מצרכים ל- 4 מנות:4 יחידות פילה פורל טרי מ-2 דגי פורל ורודים, נקי מעצמות ועורמלח, פלפל2 כפות שמן1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס400 גרם עלי תרד3 שיני שום כתושות250 גרם גבינת פטה או צפתית או מוצרלה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מאופן ההכנה:ממליחים ומפלפלים את הפילטים. מלהיטים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפילטים כחצי דקה מכל צד. מניחים בצד. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ואת השום וכשהוא חם מוסיפים את התרד. מטגנים 2-3 דקות עד שנפח התרד יורד מאוד וצבעו כהה. מסירים מהאש, ממליחים ומפלפלים, מצננים מעט.פורשים את הבצק על נייר אפייה ומחלקים ל- 4 מלבנים ברוחב הפילטים ובאורך של כ- 25 ס"מ. מניחים על כל מלבן פרוסות גבינה, מעליהן פילה דג ומעליו את התרד. מקפלים את צידי הבצק על המילוי וכן את השוליים, כך שמתקבלת רולדה. מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה, כשקו התפר של הבצק מונח על נייר האפייה. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהבצק מזהיב. ממתינים 10 דקות ומגישים. צילום אסף רונן

מצרכים ל- 4 מנות:
4 יחידות פילה פורל טרי מ-2 דגי פורל ורודים, נקי מעצמות ועור
מלח, פלפל
2 כפות שמן
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס
400 גרם עלי תרד
3 שיני שום כתושות
250 גרם גבינת פטה או צפתית או מוצרלה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את הפילטים.
מלהיטים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפילטים כחצי דקה מכל צד.
מניחים בצד.
מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ואת השום וכשהוא חם מוסיפים את התרד.
מטגנים 2-3 דקות עד שנפח התרד יורד מאוד וצבעו כהה.
מסירים מהאש, ממליחים ומפלפלים, מצננים מעט.
פורשים את הבצק על נייר אפייה ומחלקים ל- 4 מלבנים ברוחב הפילטים ובאורך של כ- 25 ס"מ.
מניחים על כל מלבן פרוסות גבינה, מעליהן פילה דג ומעליו את התרד.
מקפלים את צידי הבצק על המילוי וכן את השוליים, כך שמתקבלת רולדה.
מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה, כשקו התפר של הבצק מונח על נייר האפייה.
אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.
ממתינים 10 דקות ומגישים.

צילום אסף רונן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר